fbpx

Facebookov Mark Zuckerberg je napovedal vojno islamskim teroristom

Foto:EPA

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je na novinarski konferenci zatrdil, da se moramo proti terorizmu boriti z ničemer drugim kot – z ljubeznijo. Do nasveta je prišlo kmalu po hudih terorističnih napadih na kristjane v Pakistanu. 

Eden od najbogatejših ljudi na svetu Mark Zuckerberg je spregovoril proti “strahu in nezaupanju” do drugih kultur, ki se je pojavil po terorističnih napadih zloglasne Islamske države. Po njegovem so teroristični napadi, ki so se zgodili v Parizu, Ankari, Bruslju in nedavno v Pakistanu zasnovani zato, da bi med pripadnike globalne skupnosti zasejali seme sovraštva.

Proti sovraštvu se je mogoče boriti samo z ljubeznijo, trdi milijarder: “Edini vzdržen model boja je ta, da ustvarimo svet, v katerem se vsi počutijo ljubljene in je za njih poskrbljeno.”

Milijonar je svoje izjave za javnost podal v času, ko se svet sooča s serijo grozovitih terorističnih napadov. Lanskoletnemu napadu v Parizu, kjer je umrlo okoli 130 ljudi, so sledili  teroristični napadi v Turčiji in Belgiji. Minuli konec tedna so teroristi sejali smrt v Iraku, kjer se je napadalec razstrelil na mladinski nogometni tekmi, in Pakistanu, kjer je v parku odjeknilo med krščanskimi družinami, ki so praznovale veliko noč.

Ž. K.