fbpx

Feministična norost: Avstralske feministke odprle lokal, ki obdavčuje moške – nanj so najbolj jezne prav ženske!

Foto: Instagram

Avstralski lokal je uvedel davek na moške! S tem želi ustvariti enakopravnost med spoloma, a pri tem pozablja, da s takšnim dejanjem diskriminira moške. Čeprav se zdi ideja marsikomu dobra, se govori tudi o bojkotu. Jezne so tudi ženske.

Lokal, ki je obenem tudi veganski, želi razlike med spoloma izničiti tako, da gostom moškega spola pri vsakemu naročilu zaračuna 18-odstotni davek. Ženske imajo prednost tudi pri izbiri mize, za katero bodo sedle. 18-odstotni davek izhaja iz poročil avstralske agencije, ki se bori za enakost spolov. Ta so pokazala, da ženske v Avstraliji na leto zaslužijo zgolj 82 odstotkov  moške letne plače, torej 18 odstotkov letno manj.

Foto: Instagram

Feministična lastnica zagovarja svoje ideje
Lastnica kavarne Alex O’Brien se sama opisuje kot ”feministka, a ne tista zabavne vrste”.  Za Seven News je povedala, da se moškim davek na nakup dodaja samo en teden v mesecu in da ni obvezen. ”Če jim je ob plačevanju davka neprijetno ali pa tega ne želijo storiti, jih ne bomo kar odslovili,” je dejala. V prostoru je moč najti različne simbole, ki predstavljajo žensko življenje. Okrašen je s podobami ženskih spolnih organov, ki so naslikani tudi na nekaterih skodelicah.

Foto: Instagram

Prostor je opremljen s specifičnimi okraski, ki prikazujejo ženske spolne organe
”Danes je v našo kavarno prišla ženska, ki je s seboj pripeljala svojo hčerko. Ko je videla naše kamne v obliki vagin ter slike damskih vložkov in tamponov, je zažarela, se zahvalila ter nas pohvalila. Všeč ji je bilo naše početje in dodala je, da je to prelep kraj, kamor bo s svojo hčerko še prišla,” je O’Brienova objavila na svojem Facebook profilu. ”Gostili smo moške, ki so nas prišli pogledat iz drugega dela mesta, plačali so ”moški davek” in temu dodali še dodatno napitnino.” Izkupiček denarja, ki ga zberejo od moških strank, bodo namenili organizaciji, ki pomaga aboridžinskim ženskam in njihovim otrokom. Skozi leto bo kavarna prispevke donirala tudi drugim prostovoljnim organizacijam in pomoči potrebnim skupinam ljudi.

Foto: Instagram

Nasprotniki se že povezujejo na socialnih omrežjih
Kavarna z imenom Handsome Her (beseda handsome se v angleščini namreč uporablja samo za moške, tukaj pa jo kot izraz potrebne enakopravnosti uporabijo za opis ženske) je povzročila tudi veliko jeze. Ne samo moški, tudi ženske po svetu so idejo enakopravnosti dojele ravno obratno, saj lastnica z zaračunavanjem davka diskriminira moški spol. Na Facebooku so nekateri razjarjenci že ustanovili skupino, pripravljajo pa tudi bojkot. ”Všeč mi je, da davek moške postavlja pred kočljivo situacijo, ki je ne obvladujejo in zaradi tega podvomijo v svoje privilegije,” je še povedala lastnica.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

A. L.