fbpx

Feministka ne razume zgražanja nad tem, da imajo muslimani več žena

Foto: YouTube

Feministična umetnica in pisateljica Ulla Lundegård nikakor ne more razumeti, zakaj naj bi bilo tako grozljivo, da imajo muslimanski moški več žena, ko pridejo na Švedsko. Prepričana je namreč, da ti živijo veliko bolj zanimivo življenje kot številni švedski pari, ki so že 30 let poročeni. 

Članek Lundegårdove predstavlja odziv na vznemirjenje, do katerega je prišlo po tem, ko se je izvedelo, da je švedska občina Nacka, ki se trudi biti do migrantov čim bolj prijazna, ob tem pa niti malo ne poskrbi za svoje ljudi, 57-letnemu sirskemu migrantu, ki ima tri žene in 16 otrok, kupila tri draga stanovanja. Ista občina pa je svojega starejšega in slabotnega državljana dobesedno vrgla na cesto, ker se zaposlenim v domu, v katerem je živel, z njim ni ljubilo ukvarjati.

Foto: iStock

Zanjo imajo vsi pravico do nastanitve
“Zakaj toliko poudarjamo dejstvo, da ima moški tri žene in čemu govorimo s takšnim gnusom, ko govorimo o tem, da je občina za vse uredila stanovanjsko problematiko?,” se po navedbah Speise sprašuje 65-letna feministka, ki je še dodala, da imajo vsi pravico do nastanitve. Poudarja, da ne smemo dopustiti, da bi bili naši predsodki in tradicionalno ustaljene norme na poti temu, da ima musliman več žena.

H. M.