fbpx

Feministke, zaposlene v isti organizaciji, so si skočile v lase in se pričele ustrahovati ter nadlegovati

Foto: Twitter

Vodstveno ekipo agencije za enakost spolov, ki se ukvarja z analizo vprašanja enakosti spolov in s pomočjo drugim organom pri delu na področju enakosti spolov, sestavlja šest članov, od katerih pa so prav vse ženske. Ob tem pa je zanimiv podatek, da je le deset mesecev mesecev po ustanovitvi prišlo do nastanka tako slabega delovnega okolja, da se je kar 70 odstotkov zaposlenih znašlo v za zdravje zaskrbljujočih okoliščinah. 

Več kot dve od petih zaposlenih so povedale, da vodstvo ni pošteno, skoraj enako število pa se je strinjalo, da je podpora s strani vodstva v zelo slabem stanju. Polovica navaja, da so opazile znake ustrahovanja in nadlegovanja, ena od petih zaposlenih pa priznava, da je bila sama izpostavljena ustrahovanju.

Pojavljajo se težave s spanjem in tveganjem izgorevanja
Skoraj vse zaposlene izpostavljajo, da imajo probleme s spanjem in tvegajo izgorevanje zaradi stresa. “Očitno je to nekaj, kar je potrebno nasloviti resno. Skupaj bomo morale pogledati, kako nadaljevati v prihodnje,” je povedala generalna direktorica agencije. Sicer je omenjena agencija vključena v dodeljevanje donacij feminističnih projektov. Na primer forum za menstruacijo je po navedbah Voice of Europe prejel kar 50 tisoč evrov za označevanje delovnih mest kor menstruaciji prijaznih in za razbijanje menstrualnih tabujev v delovnem okolju.

H. M.