fbpx

Fifina politična korektnost: Prepovedali fokus na prelepe navijačice med prenosi nogometnih tekem

Lepotice SP v nogometu v Rusiji 2018 (vir: Demokracija)

Mednarodna nogometna zveza Fifa je televizijam prepovedala, da bi med tekmami svetovnega prvenstva še naprej kazali lepe navijačice na stadionih. Povod temu naj bi bila anti-diskriminacijska skupina Fare Network. 

Vodja Fifine sekcije za Razvoj in raznolikost Federico Addiechi je televizijam ukazal, naj prenehajo z osredotočanjem kamer na “vroče ženske” v množici navijačev na svetovnem prvenstvu. Po poročanju BBC naj bi  bil razlog za to boj proti “seksizmu” na svetovnem nogometnem prvenstvu.

Po trditvah proti-diskriminacijske skupine Fare Network naj bi bil “seksizem” največji problem na prvenstvu v Rusiji. Z vsem dolžnim spoštovanjem, toda lahko rečemo, da še niso slišali komentatorjev na slovenski nacionalni televiziji, ker bi kaj hitro sprevideli, kaj je resnični problem prvenstva v Rusiji.

Bojevniki za socialno pravičnost nadaljujejo svoj džihad
Fare Network naj bi na celem prvenstvu zabeležil nekaj “več kot 30 primerov” takega ‘fokusiranja’ kamer na brhke navijačice. Pred prvenstvom v Rusiji naj bi po trditvah izvršnega direktorja proti-diskriminacijske skupine Piare Powarja največ skrbi predstavljala “homofobija in rasizem”. Nihče si ni mislil, da se bodo ‘zadrteži’ spravili na lepotice, ki krasijo nogometne stadione s svojo podobo.

Lepotice SP v nogometu v Rusiji 2018. (Vir: Demokracija)

Kot kaže, je na koncu tudi Fifa upognila koleno pred tako imenovanimi bojevniki za socialno pravičnost, ki ne znajo ničesar drugega, kot jemati veselje ljudem, ki radi uživajo ob pogledu na lepe ženske. Kakor so se prej spravili na dekleta v Formuli 1 in pikadu, zdaj nadaljujejo svoj džihad proti lepoticam v nogometu.

Lepotice SP v nogometu v Rusiji 2018. (Vir: Demokracija)

Ivan Šokić