Filmski igralec Mel Gibson doživel pravi spletni pogrom, ker je pozdravil Trumpa

Hollywoodski zvezdnik Mel Gibson. (Foto: epa)

Videoposnetek, ki prikazuje filmskega igralca in filmskega ustvarjalca Mela Gibsona, ki dviguje roko v pozdrav, ko gre mimo nekdanji ameriški predsednik Donald Trump, in sicer na nedavni tekmi UFC, je na spletu dvignil veliko prahu ter sprožil polemike. 

Kritike ameriškega filmskega igralca Mela Gibsona je razbesnel njegov znak spoštovanja, ki ga je igralec namenil predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. Posnetek je bil najprej objavljen v ponedeljek 12. 7. na spletnem omrežju Tik Tok. Dogodek se je sicer zgodil v bližini Las Vegasa, poroča RT.

Najprej so se pojavili dvomi, ali gre dejansko za svetovno znanega hollywoodskega igralca, a so bili kmalu zavrženi, saj se je pojavil še boljši videoposnetek, obenem pa so Gibsona opazili še na nekem drugem mestu na dogodku, kjer je nosil enaka oblačila. Zaradi pozdrava je Gibson doživel oster napad na družbenih omrežjih.

https://twitter.com/ColumbiaBugle/status/1414322540261040130?s=20

Po mnenju mnogih uporabnikov družbenih omrežij si je drznil storiti nekaj nezaslišanega. “Naj počiva v peklu, do svoje mrtve kariere,” mu je zaželel eden izmed bolj “strpnih” komentatorjev. Še eden pa je zapisal, da je Gibson prav takšen, kakršen so mislili, da je. Spet nekdo drug pa je zapisal, da se mu pozdravljanje Trumpa zdi zares smešno.

Ob tem pa je nekdo drug začuden zapisal, da se mu zdi povsem neverjetno, da je igralčev pozdrav postal novica. Gibson sicer ne prikriva svojih konservativnih in pobožnih vrednot. Je pa v preteklosti izražal dvome glede Trumpa in napadal njegove načrte za zid ob mehiški meji leta 2016. Obenem je tako Trumpa kot Hillary Clinton označil za slaba kandidata.

Domen Mezeg