Finančni ljubljenec demokratov Ed Buck, ki je Obami in Clintonovi doniral več sto tisoč dolarjev, na stičišču drog in umora

Foto: Twitter (levo: Gimmel Moore in desno: Ed Buck)

Družina in prijatelji moškega spremljevalca, najdenega mrtvega v stanovanju vplivnega donatorja demokratske stranke, želijo odgovore. Kako se je truplo 26-letnika znašlo v rezidenci ljubljenca demokratov Eda Bucka, policisti ne vedo. Ta trdi, da z njegovo smrtjo nima nič opraviti. Kako je torej truplo prišlo tja? Moški naj bi umrl zaradi predoziranja z metamfetaminom, v Buckovem stanovanju pa droge ni manjkalo. O sumljivosti tega Obamovega prijatelja, ki mu je naklonjena tudi Clintonova, pričajo tudi zapisi v dnevniku pokojnega. Naključje?

Gemmel Moore je živel in delal kot spremljevalec, 27. julija lani pa ga je policija našla mrtvega v stanovanju 63-letnega Eda Bucka. Ta je dobro znan demokratski ”sodelavec”, ki je vrsti demokratov doniral že več kot 500 tisoč dolarjev. Na listi srečnih prejemnikov so tudi Hillary Clinton, Barack Obama, župan Los Angelesa Eric Garcetti, odvetnica losangeleškega okrožja Jackie Lacey in številne državne in lokalne organizacije v Kaliforniji. Kaj pa ta njihov finančni ljubljenec v resnici počne? Glede na stanovanje, polno drog, v katerem živi in v katerem so našli mrtvega 26-letnika, se mu ne obeta nič dobrega.

Moorovo smrt so najprej označili za nesrečo. Vzrok naj bi tičal v nenamernem prevelikem odmerku metamfetamina, ki ga je zaužil. Policisti losangeleškega oddelka za umore pa so 14. avgusta javnost obvestili o poteku nadaljnje preiskave. Ker je Moorova družina skupaj z njegovimi prijatelji oporekala prvotni ugotovitvi, so policisti začeli nadaljnjo preiskavo. Marsikdo je še vedno prepričan, da njegova smrt ni bila nesreča in da se v ozadju skriva kriminalno dejanje.

Detektivi že na lovu za novimi informacijami, Buck pa je za mnoge glavni osumljenec
Preiskovalci so za Fox News dejali, da bodo čim prej začeli uradno preiskavo. “Da bi lahko najprej sploh dobro ocenili situacijo, moramo imeti vse informacije o dogajanju. Ko bi skupaj sestavili vse delčke zgodbe, bi lahko ugotovili, kdo je v resnici pravi storilec ter ali je smrt zločinske narave,” je v nedavnem telefonskem pogovoru za Fox News povedal Joe Mendoza, tiskovni predstavnik preiskovalnega oddelka umorov v Los Angelesu. Detektivi so sicer že izprašali številne, ki so bili v kakršnemkoli stiku z Buckom. Zdaj iščejo posameznike, od katerih bi dobili dodatne informacije o dogajanju, pa tudi o omenjenem Bucku, ki je za mnoge glavni osumljenec. Njegov odvetnik je domneven Buckov zločin ostro zanikal.

Foto: Twitter (levo: Buck in Clintonova, desno: Gimmel Moore)

Poročilo, sestavljeno 31. julija, govori o Buckovem stanovanju, v katerem so policisti našli mnogo opreme in pripomočkov za uživanje drog. Med drugim 24 igel, polnih rjavih usedlin, pet ožganih steklenih pip z belimi usedlinami, plastično slamico z belo usedlino, prozorne plastične vrečke z ostanki belega praška in prozorno plastično vrečko s kristalno snovjo. Če ne za umor, bi moral Buck odgovarjati vsaj za nezakonite predmete v svoji hollywoodski rezidenci.

Če ne bi tako bolelo, bi se ubil kar sam. Zato bom to raje prepustil Edu Bucku, naj to stori on,” piše Moore
“Ne želimo se prenagliti in spregledati podrobnosti,” je dejal Mendoza in dodal, da so preiskovalci sodelovali z okrožnim sodiščem in pričam zagotovili imuniteto. Med preiskavo so našli tudi Moorov dnevnik, ki je ključnega pomena med dokaznimi gradivi. Odkrili so ga med pregledovanjem njegovih osebnih predmetov, v njem pa opisuje svoja soočanja z drogami ter stike z Buckom. “Resnično ne vem, kaj naj storim. Droge so me zasvojile na najhujši možni način,” piše v enem izmed decembrskih zapisov. “Ed Buck je tisti, ki se mu lahko zahvalim. Od njega sem prvič dobil metamfetamin. Najprej me je vbrizgavanje zelo bolelo, a me je zasvojilo …” Zadnji zapis je iz 3. decembra, ko je Moore zapisal: “Če ne bi tako bolelo, bi se ubil kar sam. Zato bom to raje prepustil Edu Bucku, naj to stori on.”

A. L.

 • dr Janez Sveti

  Sex, denar, mamila, vpliv. To so samo načini iskanja osebne sreče. Žal samo redki dojamemo, da je sreča v nas samih in jo ustvarjamo sami s svojim prepričanjem.

  DR Janez Sveti vesoljc

  • MladiLiberalec

   Ni sam v nas samih sicer bi se rodili skopljeni. vesoljska

   • dr Janez Sveti

    Nimam pojma o čemu ti to..
    DR Janez SVeti

  • zoro

   popravek: ustvarjamo jo sami z največkrat tujim premoženjem, kot v vesoljni sloveniji.

   • dr Janez Sveti

    Nisi razumel in verjetno nikoli ne boš. Tudi srečen ne boš nikoli.
    DR Janez Sveti genij

  • garfi

   kakšen je že bil napis tvojega titeka v avli kliničnega centra

   • dr Janez Sveti

    Imaš prav. V osnovni šoli sem bil navdušen pionir in mladinc. Tudi v kadetski šoli sem imel rad predmet STM. V JNA sem bil odličen in nagrajen vojak. Ko se je začela vojna za samostojno Slovenijo sem prvi dan prostovoljno pristopil v TO in ostal kasneje celo v službi domovine skoraj tri leta. Vedno sem bil zvest moji domovini in na to sem ponosen. Takšni podrepni bacili, kot si ti, so bili največji komunisti in sedaj ste največji desničarji, če se jutri pojavi Musolini boste fašisti in čez teden dni nekaj tretjega. Ste pač nezvesti, slaboumni reveži strahopetni.
    Ko je bil Tito živ si bil tiho a ne rit posrana?
    Tusdi danes si reva in pljuvaš samo skrit za psevdonimom reva posrana.

    DR janez SVeti državljan

    • garfi

     skrajni zl-l leviČĆar

     • dr Janez Sveti

      Tebi nič ni jsno, kar je za pričakovat od osebe s tako nizkim inteligenčnim kvocientom.
      Reva si bil in reva boš ostal.
      DR Janez SVeti

     • garfi

      skrajni zl-l leviČĆar

     • dr Janez Sveti

      Dolžina tvojega odgovora kaže na širino duha.
      DR Janez Sveti desničar bogataš

     • garfi

      —Ker se sproščam in zabavam. Nikjer ne najdeš toliko komentatorjev, iz katerih se z lahkoto norčuješ.
      DR Janez Sveti genij

     • Tone

      Slabo si se sprostil. Tako bi se moral:
      skrajni zl-l leviČĆAAAAAAAAAAAAAAAAAAr

     • garfi

      skrajni zl-l leviČĆar dr Janez Sveti pod krinko

     • Tone

      Ti si pa jasnovidec!

     • dr Janez Sveti

      Nisem vedel, da se te moji komentarji tako dotaknejo. Torej…zabavaj se.
      DR Janez SVeti genij

     • garfi

      indijanka se zabava

     • dr Janez Sveti

      Upam.
      DR Janez Sveti genij

 • xtc

  Jep!
  Pravi “demokrati” mavričarji,drogeraši,morilci in sexualni iztirjenci.

 • garfi

  leWaki, leviČĆarji in vsi pomagači so popolno zlo

 • garfi

  skrajni zl-l leviČĆar dr Janez Sveti pod krinko
  —Žan Mahnič, ti si škodljiv za slovensko državo.
  DR janez Sveti genij
  —Nova24tv je obrekljivi medij. kdo je s kom spal, kdo je na severnokorejski tv in podobne čence!
  Medij za nezahtevne bralce.
  DR janez Sveti genij
  —Ker se sproščam in zabavam. Nikjer ne najdeš toliko komentatorjev, iz katerih se z lahkoto norčuješ.
  DR Janez Sveti genij
  —Zakj ste eni na skrajni desnci tako butasti, ter miislite, da če nekdo, ki ni tako bitast kot ste sami ni desničar še najmanj kučanist?
  Garfi, ti in še nekaj komedijantov tukaj ste največja sramota za desnico. Zabiti, nerazgledani, nestrpni in neznate sestavit enega pametnega komentarja. Ni čudno, da vam je klovn Mahnič všeč.
  DR Janez Sveti genij
  —Poglej. Enih par vas je dejansko umsko bolnih in ne dojemate realnosti, kakor drugi ljudje. Jaz nisem nikomur grozil. Razložil sem vam, da milijard o katerih sanjate NI VEČ in jih NIKOLI več nihče od vas nebo videl. To, da vam svetujem da greste v naravo je zato, ker res verjamem, da bi vam pomagalo pri vaših duševnih tegobah. Jaz ne sesuvam nove14tv, ampak jih sesuva bedasto trobljenje o emigrantih, udbi, islamu in podobnih zahojenih in nepomembnih temah. Pisanje o temu kako Tomička sedi na klopi je noro zanimivo? Kretenizem!
  O kakšnih glasovih govoriš?
  DR janez Sveti genij

 • Olga_10

  Tudi slovenska levica je “napredna”….posiljevanje psov, dojenje psov, oplojevanje s pasjim semenom….sedaj bodo pa se drogo legalizirali…. Kradejo, perejo teroristični in mafijski denar….donacije “naših” niso problem…kar keš na roke…tako poslujejo Milan in njegovi….

  • Tone

   Res so barabe, še priznajo ne takoj, ko jih dobijo z nedovoljenimi donacijami, kot nekateri drugi.

   • garfi

    150 glasov

 • Darko

  Skoraj vsi v kulturi so na drogah. Liberalci z denarjem so psihoti in čudaki.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!