fbpx

[FOTO] Bruseljsko vojno območje: Izgredi maroških navijačev prešli v vsesplošno uničevanje in požiganje, ranjenih 20 policistov

Foto: Twitter

Bruselj je po kvalifikacijah za svetovno nogometno prvenstvo dobesedno postal prizorišče, ki spominja na vojno območje. Za to je kriva tekma med nogometnim moštvom Maroka in Slonokoščene obale. Navijači Maroka so se uspeha tako razveselili, da so začeli razgrajati in uničevati glavne ulice. Pri tem so celo zanetili požar in poškodovali več kot 20 policistov.

Maroška nogometna reprezentanca je z uspešno kvalifikacijo na svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto v Rusiji, sinoči razveselila svoje navijače. Ti so nato na eni izmed glavnih bruseljskih ulic začeli razgrajati, nemiri so se nadaljevali in izgredi so se vrstili. Naposled se je 300 ljudi odločilo, da uničijo božični trg in poškodujejo bližnje avtomobile. Voice of Europe poroča, da so celo zanetili požar, v katerem je zgorelo nekaj avtomobilov.

Anarhija se je širila po Bruslju, posredovanje policije pa ni zaleglo. Kmalu so začeli vdirati v trgovine, jih uničevati in ropati. Po podatkih belgijskih medijev je bilo poškodovanih 22 policistov, aretirali pa niso nikogar. V Belgiji namreč živi številčna skupnost Maročanov, ki šteje skoraj pol milijona prebivalcev.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

A. L.