fbpx

[Foto-dokaz] Šokantno: Muslimani “se jokajo od smeha” nad grozljivimi prizori brutalnega umora skandinavskih deklet v Maroku!

Umorjeni Skandinavki. Foto: twitter

Svet je še vedno pretresen zaradi brutalnega umora skandinavskih deklet, ki sta bili umorjeni s stani skrajnežev v Maroku, na dan pa prihajajo tudi odzivi muslimanov z družbenih omrežij. Ti so naravnost šokantni, nekateri očitno kar ne morejo zadržati smeha ob pogledu na prizore zločina, ob katerih normalnim ljudem postane slabo!

Po spletu je zaokrožil odziv uporabnika družbenega omrežja Facebook po imenu Ali Mohamed, ki je delil fotografije obglavljenih skandinavskih deklet, ki sta bili v Maroku nedavno žrtev umora. Naravnost grozljiv je njegov odziv na fotografije, objavo je namreč opremil s simboli, s katerimi izkazuje, da se kar joče od smeha!

Tri osumljence za umor 24-letne Danke Louise Vesterager Jespersen in 28-letne Norvežanke Maren Ueland so aretirali v Marakešu. Eden od osumljencev je medtem v priporu že od ponedeljka. Sumijo ga članstva v skrajni islamistični skupini.

(Foto: Twitter)

Vse kaže, da je imel umor politične motive
Na povezave s terorizmom kaže tudi videoposnetek umora, ki je zaokrožil po spletu. Na njem, kot smo na Nova24TV že opozorili, eden od napadalcev večkrat izreče besede “sovražniki Alaha” in govori o “maščevanju za naše brate v Hadžinu”. Gre za vas na vzhodu Sirije, ki so jo pretekli teden iz rok skrajne skupine Islamska država zavzeli sirski uporniki ob podpori mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA. Danska obveščevalna služba je danes potrdila pristnost tega posnetka, je še poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Trupli mladih turistk so našli v ponedeljek na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike. Odgovornosti za dvojni umor ni prevzel še nihče, danski premier Lars Lokke Rasmussen je v noči na danes obsodil ta “surov” zločin z morebitnimi političnimi motivi, lahko pa bi šlo celo za teroristično dejanje. Norveška premierka Erna Solberg pa je obsodila ta “brutalen in nesmiseln napad na nedolžni” osebi.

J. Ž.