fbpx

[FOTO] Erdogan ob Angeli Merkel otvoril največjo evropsko mošejo v Nemčiji, Turki ponoreli

Foto: epa

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je obiskal Nemčijo, kjer je bil prisoten ob otvoritvi največje mošeje v Evropi, ki se nahaja prav v Nemčiji. Na spodnjih fotografij se prepričajte, da Nemčija ni več to, kar je bila. Številni so namreč pozdravljali Erdogana in se mu klanjali, kar pa niti ne preseneča pretirano, saj v Nemčiji živi že več kot tri milijone Turkov. Pojavila pa se je tudi nepregledna množica ljudi – in to prav turške narodnosti, ki glasno protestirajo proti diktatorju in masovnemu morilcu.

Erdogan se je sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel, skupaj pa sta se po poročanju Daily Maila podala v Köln, kjer sta nato otvorila največjo mošejo v Evropi. Erdogana je ob tem pozdravila navdušena množica Turkov, ki živijo v Nemčiji, tam pa je bila tudi nepregledna množica ljudi, kar okrog 10 tisoč protestnikov, ki so javno izražali svoje mnenje o Erdoganu in njegovem kršenju človekovih pravic in svobode govora. Protestniki se zbirajo že od jutra, s seboj pa imajo transparente, kot je “Erdogan, nisi dobrodošel”, ter vzklikajo fraze, kot sta “Mednarodna solidarnost” in “Dol s fašizmom!”.

Foto: epa

V nemško mesto Köln sicer derejo Turki iz vse Evrope, da bi videli svojega vodjo Erdogana, pa tudi številni taki, ki so proti njegovi politiki. Nekateri so se tako polili z rdečo barvo, kar simbolizira kri, ob tem pa vpijejo: “Diktator!  Masovni morilec!” Nek Turek, ki si je dom prav tako ustvaril v Nemčiji, pa je prepričan: “Lahko razumem, da je bil povabljen v Berlin. Ampak da pride v Köln, pa je čista provokacija. Tukaj smo, da mu pokažemo: Köln te noče!”

Foto: epa

Omenjena največja mošeja v Kölnu je sicer svoja vrata odprla že leta 2017, po osmih letih gradnje in močni prekoračitvi proračuna. Sprejme lahko več tisoč vernikov. Mošeja ima tudi dva visoka minareta, ki sprožata nelagodje med domačini, ki večkrat protestirajo.

Foto: epa

V Nemčiji si je življenje ustvarilo več kot 3 milijone Turkov, Angela Merkel pa nenehno poudarja potrebo po stalnem dialogu za premagovanje nesoglasij, zlasti glede vprašanj o demokratični, odprti družbi. A kaj je njena politika odprtih vrat za migrante prinesla, lahko spremljamo iz dneva v dan v črni kroniki, zato ni presenetljivo, da so Nemci siti migrantov in njihovih nasilnih navad.

J. G.