[FOTO] Moški oproščeni skupinskega posilstva najstnice, Španci ogorčeni in zgroženi

Foto: epa

V Španiji zahtevajo spremembo zakona, zato že tretji dan potekajo množilni protesti na poziv skupin za pravice žensk. Pet moških  je bilo namreč oproščenih skupinskega posilstva 18-letnice, ki so jo napadli na festivalu San Fermin v Pamploni, kar 1,2 milijona Špancev pa zahteva prepoved dela sodnikom, ki so sprejeli takšno razsodbo. 

Protesti se vršijo po celotni državi, predvsem pa v večjih mestih, kot sta Madrid in Barcelona. Protestniki, ki se ne strinjajo z odločitvijo sodišča, nosijo transparente, kot so “To ni spolna zloraba, to je posilstvo!” in “Sestra, verjamemo ti!”. Samo danes se je na španskih ulicah zbralo več desettisoč ljudi. Samo v Pamploni jih je bilo kar 35 tisoč, zato je španska vlada že napovedala, da bo razmislila o spremembi zakonodaje glede posilstva.

Na ulice je šlo na tisoče ljudi. (Foto: epa)

Omenjeno množično posilstvo se je zgodilo julija 2016, ko je skupina petih moških posilila 18-letno dekle ob začetku znanega festivala teka pred biki v Pamploni. Moški so bili obsojeni na devet let zapora zaradi spolne zlorabe, ne pa posilstva, kar je zahtevalo tožilstvo. Še več, moški so množični napad na najstnico posneli celo s pametnimi telefoni, nato pa se o posilstvu hvalili preko aplikacije WhatsApp. “Dogodek” so celo poimenovali – trop. Vendar pa se to sodnikom očitno ni zdelo nič spornega, saj zatrjujejo, da ne obstajajo v zvezi s tem posilstvom nobeni dokazi nasilja ali groženj. Na posnetkih je namreč vidno, da se je “tožnica nenadoma znašla v ozkem in skritem kraju, obkrožena s peterico, pri tem pa bila neodzivna. Videti je, da sta jo dva pritisnila ob steno … ima pa odsoten izraz in zaprte oči”.

Sodniki ne priznajo množičnega posilstva, temveč zgolj spolno zlorabo, zato so jo tudi moški odnesli z mnogo manjšo kaznijo, kot bi jo sicer. (Foto: epa)

Z razsodbo sodišča se številni ne strinjajo in so že začeli zbirati podpise pod peticijo, ki bo sodnikom, ki so sprejeli to odločitev, prepovedala sploh še opravljati svoje delo. Pod to peticijo se je podpisalo že 1,2 milijona ljudi, poroča STA.

M. S.

 • Olga_10

  Bravo Španci! Potem pridite se k nam, bomo skupaj nagnali skorumpirane sodnike!

  • Prdo

   Ja saj sm vedu v glavne kristjani posiljijejo

   • cosmosjasnovidec

    —————————————————————————-
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

   • xtc

    In to oni iz Arabije in Irana.

 • Morala

  Sodnikom bi bilo potrebno prepovedati opravljati poklic …Bravo Španci!!!

 • cosmosjasnovidec

  Nikakor ne vidim razloga,da ti španski protesniki ne pobijejo teh posiljevalcev kot ščurke.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Frank Novak

   Izvedel sem da so posiljevalci scali ubogi zenski v usta in na glavo.

 • Frank Novak

  A so bili posiljevalci Geji ali Muslimani ali oboje?

  • Matevzh iz Glanza

   Latentni musl. homoseksualci, ki so dokazovali moškost s taharušem.

 • xtc

  Kdaj se bo kaj takega zgodilo v Sloveniji?

 • Antonius

  Najbrž jim najstnica ni dovolila seksa, zato so jih oprostili.
  Zgleda, da bo treba starogrško filozofsko modrost postaviti na povsem nove temelje.
  Jarma svobodne odločitve si rešen, ko te posilijo.

 • Anton

  če bi bil jaz oče omenjene najstnice, bi vse ki so posiljeval mojo hčer postrelil, mislim smrtno resno, pa še metkov je škoda za njih, bah.

  sarkazem press

 • plavi-mil

  Podpišem takoj.

 • Dragan Krstič

  Preden nabijate preberite članek o tem “posilstvu” v španskem dnevniku EL PAIS. Najstnica je preiskovalnemu sodniku povedala da je pristala na skupinski seks, na posnetku ni videti nasilja s strani moških niti upiranja mladenke. Ko pa je spoznala da jo snemajo je obrnila ploščo in prijavila policiji “posilstvo”. Dobili so pravzaprav zelo visoke kazni, pa niso migranti ampak Španci.

 • Dragan Krstič

  Zadrogirana in pijana najstnica si je po nočni zabavi v zgodnjih jutranjih urah zaželela malo seksa.

 • Dragan Krstič

  Na fotografijah pa same ogabne LGBTR babure ki lahko samo sanjajo o skupinskem seksu.

 • Bonifacij

  Še ena ”posiljena”….

  A na uredništvu ne morete dobiti za pisat nekoga, ki ima večji IQ kot pet dni zmrznjen pingvin???

  • Burek Burecki

   Bodo najeli nekoga, ki ima IQ kot 10 dni zamrzjen pes…

 • Dragan Krstič

  “Posiljevalcem” niso sodniki mogli dokazati niti enega indica ki bi kazal na posilstvo. Ni bilo prisile, niti grženj z njihove strani. Bili so obsojeni za sexual assault po slovensko spolno poniževanje in to zaradi snemanja.
  170 člen KZ o posilstvu pravi;Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju ali s tem izenačenemu spolnemu ravnanju tako da uporabi siloali z grožnjami z neposrednim napadom na življenje ali telo se kaznuje z zaporom….
  Niti enega elementa tega kaznivega dejanja tožilec ni mogel dokazati pa vendar so dobili izredno visoke zaporne kazni v primerjavi s fantom, ki je za uboj Gašperja Tiča dobil 8 in pol leta zapora.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!