fbpx

[FOTO] Nevarnost v Bruslju ostaja: Enega islamista prejeli, dva sta še na begu

Foto: epa

Protiteroristična racija v Bruslju se nadaljuje in kot opozarja belgijsko tožilstvo, sta dva osumljenca še vedno na begu, nevarnost pa še ni mimo. Včeraj so med racijo sicer prijeli enega od napadalcev, skrajnega islamista iz Alžirije, drugi napadalec je bil ubit, ranjeni pa so bili še štirje policisti. 

“Preiskava se nadaljuje, saj še naprej obstaja nevarnost,” je dejal belgijski premier Charles Michel in potrdil, da je protiteroristična racija povezana z novembrskimi napadi v Parizu. V državi bo tako še vedno veljala druga največja stopnja ogroženosti pred terorističnimi napadi, kar pomeni, da bo na ulicah še vedno okrepljena pristnost policije in vojske.  “Nameravamo ostati polno mobilizirani,” je dejal premier.

Predstavnik federalnih preiskovalcev Eric Van Der Sypt (foto: epa)

Predstavnik federalnih preiskovalcev Eric Van Der Sypt. Foto: epa

Včeraj je bil med racijo eden od napadalcev ubit, enega pa so prijeli. Ubiti napadalec je 26-letni Alžirec po imenu Belcaid Mohamed, ki je v Belgiji bival nezakonito. Pri njem so našli zastavo Islamske države, orožje in salafistično knjigo z ekstremistično vsebino, poroča BBC.

Alžirca je belgijski ostrostrelec ubil med tem, ko je napadalec streljal na policiste.

Kot so še sporočile belgijske oblasti, sta dva osumljenca še vedno na begu, potrdile pa so tudi, da ubiti napadalec ni bil najbolj iskani terorist na svetu Salah Abdeslam, ki je bil eden od napadalcev v Parizu.

M. G.