[FOTO] Poglejte, kako je na hrvaško obalo morje naplavilo delfina

Foto: Facebook

Nedavno so Facebook preplavile fotografije mrtvega delfina, ki ga je na hrvaško obalo naplavilo morje. Delfin vsem na očeh leži pri polotoku Pelješac, po sliki sodeč je mladič.

Že Aristotel je napisal veliko zgodb o druženju med delfini in ljudmi. Delfini se na splošno zelo radi dotikajo in ljubkujejo, in to ne le takrat, ko je to del spolne igre. So visoko razvite živali, ki lahko skočijo tudi do šest metrov v višino. Skoki so lahko del potopa, z njimi razkazujejo svojo moč ali pa skačejo zgolj zato, da se razgledajo po okolici. Žal pa je njihovih žalostnih smrti čedalje več.

Foto: Facebook

A. L.

 • Lilika

  Kako je lep. No mačke so tudi lepe, upam, da jim bo teknil, ker škoda bi ga bilo vreči stran. Delfine bi morali zaščiti, ker so resnično lepi in pametni. Za razliko od ljudi.

 • Olga_10

  S tem, ko človek uničuje morje, uničuje tudi sebe!

 • indijanka

  Ohh mladiček. Žalostno. Lepo jih je opazovat svobodne. Med plavanjem izžarevajo veselje in njihovi skoki k nebu upanje. Nespoštljivo je njegovo ležanje na plaži in fotografiranje. Kar je morje dalo, je potrebno vrniti morju, da poišče mir.

 • dare326

  Lahko da se je delfin zapletel v mrežo in se zadušil. V pelješkem kanalu se je ža nekajkrat zgodilo, da je naplavilo poginulega delfina. Slednjega potem prevzamejo veterinarji iz Splita in ugotavljajo vzrok pogina. Tak pogin je zelo neobičajen in prej rezultat ribarjenja, kot bolezni ali nesreče.