fbpx

[FOTO] Slavna bikini pohodnica padla v grapo in zmrznila do smrti

Foto: Facebook

Pohodnica, ki je postala znana po tem, da osvaja vrhove gora nadvse pomanjkljivo oblečena, je bila najdena zmrznjena v gorah na Tajvanu. Pristojni organi so ugotovili, da je bil zanjo usoden padec, po katerem pa ni več mogla vstati …

Gigi Wu se je prijel vzdevek “Bikini pohodnica”, njena največja strast pa je bilo plezanje. Med drugim je svojim oboževalcem jemala dih, ko je na družbenem omrežju objavljala drzne posnetke, kako se vzpenja na najvišje gore na Tajvanu. 36-letnica je v letu 2018 plezala kar 130 dni, žal pa ji prejšnji teden niso mogle pomagati niti številne izkušnje. Na težave je naletela v narodnem parku Yushan na Tajvanu.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Russia Today poroča, da se je Wujeva 11. januarja odpravila na samostojen pohod. Po osmih dneh je prijatelju poslala klic v sili, potem ko je padla v grapo, globoko več kot 20 metrov. Prijatelju je sporočila tudi, da je ujeta v grapi in da se zaradi poškodb ne more premikati.

Foto: Facebook

Poveljnik Lin Cheng-I je novinarjem povedal, da je Gigi Wu aktivirala svoj oddajnik na višini 1.700 metrov nadmorske višine, tam pa se nočne temperature spustijo vse do 2 stopinji Celzija. Tajvanska reševalna služba je hitro aktivirala svoje ljudi, da bi rešili znano pohodnico, a jim je reševanje oteževalo še slabo vreme. Tajvanski mediji poročajo, da so morali zaradi slabega vremena celo odpoklicati reševalni helikopter.

Foto: Facebook

Lokalna gasilka enota je nato poslala dve iskalni skupini, ki sta se v gore odpravili peš, njeno truplo pa so našli 28 ur kasneje na mestu, ki ga je sporočila prijatelju, piše RT. Od Gigi Wu se poslavljajo številni prijatelji in oboževalci na Facebooku. Še posebej ganljiv pa je zapis enega od oboževalcev: “Počivaj v miru. Hvala, ker si svetu pokazala lepote Tajvana.”

M. S.

Komentarji so onemogočeni.