fbpx

[Video] Sredi Pariza odjeknila silovita eksplozija!

Foto: Twitter

Na spletu so zaokrožili šokantni posnetki požganih zgradb in kupa ruševin iz Pariza. Po sedaj znanih podatkih je prišlo do eksplozije v eni izmed pekarn, ki je povzročila poškodbo sosednjih stavb, prav tako pa poročajo o dveh mrtvih in 30 ranjenih – od tega 15 huje.

Francoska policija sumi, da je do eksplozije prišlo zaradi uhajanja plina. Sodeč po fotografijah na družabnem omrežju Twitter je mogoče videti, da je spodnji del pekarne povsem raztreščen, iz njega so se namreč vili ognjeni zublji. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP naj bi bilo uničenih tudi več vozil, ki so bila parkirana v bližini.

Do požara, ki je sledil eksploziji pekarne v ulici Trevise, ki sicer velja za mirno stanovanjsko in nakupovalno območje, naj bi po navedbah STA prišlo okrog 9. ure zjutraj. Gasilci se še zmeraj borijo z ognjenimi zublji, tuji mediji pa poročajo, da naj bi med gašenjem iz poslopja evakuirali že precej ljudi, ki so bili deležni potrebne zdravstvene oskrbe. 

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Do eksplozije je prišlo ravno v času, ko v Parizu veljajo okrepljeni varnostni ukrepi, ki so posledica gibanja rumenih jopičev, ki je izbruhnil zaradi nezadovoljstva nad delom francoskega predsednika Emmanuela Macrona in vlade.

H. M.