fbpx

FOTO: Ste katerega opazili? To so najbolj iskani teroristi, ki se prosto sprehajajo naokrog

Foto: Youtube

Ibrahim Salih Mohammed Al-Yacoub, Jamel Ahmed Mohammed Ali Al-Badawi, Ramadan Abdullah Mohammad Sallah. To je le nekaj imen najbolj iskanih teroristov na svetu. Vsi prihajajo z Bližnjega vzhoda in so člani ekstremističnih islamističnih skupin. V trumah migrantov, ki dnevno prihajajo v Evropo, so po podatkih tujih obveščevalnih služb tudi ekstremisti. Ste morda katerega opazili? Za mnoge je razpisana visoka nagrada. 

Europol in FBI sta izdala listi najbolj iskanih teroristov in kriminalcev na svetu. Med najbolj iskanimi seveda prevladujejo teroristi, ki prihajajo iz držav Bližnjega vzhoda. Gre za člane ekstremnih džihadističnih, islamističnih in terorističnih skupin.

Naša vlada sicer z gotovostjo trdi, da so migranti, ki vstopijo v Slovenijo, ustrezno identificirani in preverjeni, a izkušnje kažejo drugače. Ponarejeni potni listi, tihotapljenje orožja, zavračanje migrantov na mejah zaradi lažnih podatkov in drugi dokazi so več kot dober razlog za pozornost.

Evropo od lanske jeseni pretresajo različni napadi skrajnežev – od grozljivke v Parizu, samomorilskega napada v Istanbulu pa do različnih napadov v evropskih mestih. Mnogi izmed napadalcev, ki so za te napade odgovorni, so v Evropo, pomešani med skupine migrantov, prišli nedavno. Morda se kdo izmed njih sprehaja prav mimo naših hiš.

Kdo so najbolj iskani kriminalci v Evropi 1

Ste jih videli? (Foto: FBI)

Med najbolj iskanimi so teroristi, za katere FBI opozarja, da so nevarni in verjetno oboroženi. Gre za skrajne islamiste, ki so del terorističnih skupin in osumljeni sodelovanja pri več terorističnih napadih. Za mnoge od njih je razpisana tudi zelo velika denarna nagrada, tudi več milijonov dolarjev.

Tudi v Evropi je najbolj iskan terorist
Europol, evropski policijski urad, pa je izdal posebno spletno stran eumostwanted.eu, na kateri so objavili fotografije in glavne informacije o najbolj iskanih osebah v Evropi. Gre za najhujše zločince, morilce, posiljevalce, ugrabitelje in tudi teroriste, ki so se izmuznili roki pravice. Mnogi izmed njih so bili za svoja dejanja že obsojeni in zaprti, a so iz zapora pobegnili. Verjetno najbolj znan med vsemi je Salah Abdeslam, 26-letni terorist, ki je kot voznik sodeloval pri napadih na Pariz novembra lani.

8 najbolj iskanih Evropejcev je mlajših od 30 let
Najmlajši iskani zločinec je star zgolj 23 let. Gre za Amima Boalija, Alžirca, ki je osumljen umora v švedskem mestu Malmö decembra lani. Sicer pa je kar 8 izmed najbolj iskanih mlajših od 30 let. Med najbolj okrutnimi zločini se najdejo grozljivi umori. Europol med drugim išče 25-letnega Litvanca, ki je po prepiru s prijateljem ponoči prišel v njegovo stanovanje, ga polil z bencinom in zažgal. Pri tem je izbruhnil požar, ki je poškodoval še vsaj 6 ljudi.

Foto: Europol

Foto: Europol

M. G.