fbpx

[FOTO] Več kot 100 potnikov umrlo v letalski nesreči na Kubi, dve potnici se še borita za življenje!

Foto: epa

V petkovi letalski nesreči letala Boeing 737 na Kubi, ki ga je kmalu po vzletu zaneslo, nato pa je strmoglavilo, je umrlo več kot 100 ljudi, 2 osebi pa se še borita za svoje življenje. 

Letalo, ki je prevažalo 110 potnikov in posadko, je bilo na poti iz Havane proti mestu Holguin, ki se nahaja na vzhodu Kube. Do strmoglavljenja je po navedbah kubanskih medijev prišlo kmalu po vzletu, nesreče pa ni preživel skoraj nihče. Vzrok za nesrečo še ni znan, očividci pa so po navedbah Russia Today dejali, da je bilo videti, da se je letalo kmalu po vzletu želelo vrniti na letališče, a je prej zadelo daljnovod.

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Dva preživela potnika umrla kmalu po nesreči
Reševalci so na mesto nesreče prišli le nekaj minut po strmoglavljenju. Reševalne službe so s pomočjo lokalnega prebivalstva iz letala nosile potnike, med njimi so bili le štirje, ki so bili živi. Moški, ki je bil med preživelimi, je kljub trudu reševalcev umrl na poti do bolnišnice, kmalu zatem je poškodbam podlegla tudi ženska. Po trenutnih podatkih se za življenje borita še dve potnici letala, ki sta v kritičnem stanju v bolnišnici Calixto Garcia.

Foto: epa

Foto: epa

Foto: STA

“Potrdili so, da je bila večina potnikov Kubancev,” poroča Granma, uradno glasilo kubanske komunistične partije. Takoj po nesreči ni bilo razkrito, koliko potnikov je bilo tujcev, so pa iz argentinskega zunanjega ministrstva sporočili, da sta dva državljana Argentine umrla v nesreči. V državi so že razglasili dvodnevno žalovanje.

N. Ž.