[Foto, Video] Protestniki v Srbiji so vdrli v poslopje državne televizije in se tako uprli propagandnemu enoumju!

Protesti Beograd (Foto: epa)

Minuli konec tedna so v Beogradu ponovno potekali protesti proti predsedniku Vučiću pred predsedniško palačo. Jezni protestniki imajo prav tako dovolj enoumja in propagande na državni televiziji, ki so jo prisiljeni financirati, in so tako vdrli v stavbo!

V Srbiji so v nedeljo ponovno potekali protivladni protesti, protestniki so se pred poldnevom zbrali pred predsedniško palačo v središču Beograda, nato pa so se odpravili proti sedežu policije, kjer so zahtevali, da izpustijo pridržane aktiviste. Skupina je s tovornjakom celo prebila policijsko blokado in se tako prebila vse do palače Novi dvor, kjer so blokirali dostop do stavbe.

Policija se je vzdržala uporabe sile
Policija je po protestih po poročanju RT sporočila, da je skupina “huliganov” napadla policiste med poskusom zavzetja predsedniške palače, v zvezi s tem pa so izvedli nekaj aretacij. Protestniki so se držali za roke in prepevali srbsko himno, pri tem pa se je policija vzdržala uporabe sile.

Protesti v Beogradu. (Foto: epa)

Retorika med opozicijo in vlado je vse bolj ostra
Vodja srbske nacionalistične stranke Boško Obradović, ki je eden izmed pobudnikov protestov, je vladi sporočil: “Nimamo namena oditi. Vsi izhodi so blokirani, shod se bo začel. Imamo le eno zahtevo: da Vučić odide.” Predsednik Aleksandar Vučić v svojem odzivu ni bil nič manj oster: “Fašist Obradović, oligarh Dragan Đilas, ki je ukradel 500 milijonov dolarjev, in Vuk Jeremić se želijo vrniti na oblast, da bi spet kradli. Jaz sem njihova tarča, ker delam v smeri politične konsolidacije in gospodarskega razvoja Srbije.”

Protestniki so v soboto vdrli v stavbo RTS. (Foto: epa)

Protestniki vdrli v prostore RTS, saj ta ne poroča o protestih
Že v soboto je sicer skupina protestnikov vdrla v stavbo državne radiotelevizije RTS, ki so jo prisiljeni financirati, saj ta po njihovem mnenju ne poroča o protestih in izvaja provladno propagando. Ob tem so zahtevali prostor v programu tega medija.

J. Ž.

 • šmentanamuha

  Hm, v Srbiji se res nekaj dogaja …

 • stajerc5

  Bolac me kuri za Srbe!!!
  Najprej ocistite njihovo nesnago na najvisjih polozajih pri nas, potem nase rdece, no ja, potem bomo pa mogoce imeli cas, da pogledamo tudi cez meje!

 • xtc

  No evo priložnost,polovit Srbine tukaj z fanilijam vred in jih poslat osvobajat otađbinu.

 • tramal

  Ko srbini nimajo zunanjega sovražnika se pač tepejo med sabo .Divjaki ne morejo biti kolturni.

 • to_mi_delaj

  Se naši zaposleni na RTV naj si počasi nataknejo superge, da bodo lažje bežali

 • Artur

  “Vodja slovenske stranke SDS veliki Jajo, ki je eden izmed pobudnikov protestov, je vladi sporočil: “Nimamo namena oditi. Vsi izhodi so blokirani, vseljudski protestni shod proti SLOkomunistični vladajoči oligarhiji se bo začel. Imamo le eno zahtevo: da pod nujno po hitrem postopku definitivno izvedemo lustracijo, kontejnerji za smeti so pripravljeni ”
  Eh pol sem se pa zbudil ….!!!

  • šmentanamuha

   Lej,ne nabijaj tolk z Janšo, ker s tem delamo škodo tudi sami sebi. Naša situacija ni čisto primerljiva. Mislim, da se Janša v tem trenutku glede na okoliščine obnaša situaciji primerno.

   • Artur

    Naša situacija je še hujša kot pri njih prav zaradi pohlevnosti in cagavosti opozicije in okoliščine so zaradi tega takšne, da njegova cagavost presega vse meje dobrega okusa glede na njegov politični status mimogrede ne zdi se mu vredno niti pomisliti na to, da bi nam kdaj vrnil tisto podporo iz Roške, na protestih proti migrantski invaziji o finem gospodu niti duha niti sluha prav iskal sem ga na vsakem protestu med nami pa ga ni bilo nikdar niti za vzorec ma saj pravim čudno neko obnašanje sedanjim situacijam “primerno”.Pamet solit drugim izza varne govornice zna vask, ki obvlada jalovo neproduktivno retoriko.

 • Gabrijel Obid

  Pri nas tudi plačujemo državno TV da nam pere možgane.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!