fbpx

[Foto, Video] Protestniki v Srbiji so vdrli v poslopje državne televizije in se tako uprli propagandnemu enoumju!

Protesti Beograd (Foto: epa)

Minuli konec tedna so v Beogradu ponovno potekali protesti proti predsedniku Vučiću pred predsedniško palačo. Jezni protestniki imajo prav tako dovolj enoumja in propagande na državni televiziji, ki so jo prisiljeni financirati, in so tako vdrli v stavbo!

V Srbiji so v nedeljo ponovno potekali protivladni protesti, protestniki so se pred poldnevom zbrali pred predsedniško palačo v središču Beograda, nato pa so se odpravili proti sedežu policije, kjer so zahtevali, da izpustijo pridržane aktiviste. Skupina je s tovornjakom celo prebila policijsko blokado in se tako prebila vse do palače Novi dvor, kjer so blokirali dostop do stavbe.

Policija se je vzdržala uporabe sile
Policija je po protestih po poročanju RT sporočila, da je skupina “huliganov” napadla policiste med poskusom zavzetja predsedniške palače, v zvezi s tem pa so izvedli nekaj aretacij. Protestniki so se držali za roke in prepevali srbsko himno, pri tem pa se je policija vzdržala uporabe sile.

Protesti v Beogradu. (Foto: epa)

Retorika med opozicijo in vlado je vse bolj ostra
Vodja srbske nacionalistične stranke Boško Obradović, ki je eden izmed pobudnikov protestov, je vladi sporočil: “Nimamo namena oditi. Vsi izhodi so blokirani, shod se bo začel. Imamo le eno zahtevo: da Vučić odide.” Predsednik Aleksandar Vučić v svojem odzivu ni bil nič manj oster: “Fašist Obradović, oligarh Dragan Đilas, ki je ukradel 500 milijonov dolarjev, in Vuk Jeremić se želijo vrniti na oblast, da bi spet kradli. Jaz sem njihova tarča, ker delam v smeri politične konsolidacije in gospodarskega razvoja Srbije.”

Protestniki so v soboto vdrli v stavbo RTS. (Foto: epa)

Protestniki vdrli v prostore RTS, saj ta ne poroča o protestih
Že v soboto je sicer skupina protestnikov vdrla v stavbo državne radiotelevizije RTS, ki so jo prisiljeni financirati, saj ta po njihovem mnenju ne poroča o protestih in izvaja provladno propagando. Ob tem so zahtevali prostor v programu tega medija.

J. Ž.