fbpx

Francija šokirana: Islamski raper bo pel na prizorišču, kjer je bilo v terorističnem napadu umorjenih 90 ljudi

Kontroverzni islamski repar (foto: twitter)

37-letni Medine, ki odkrito govori in javno deli, da je islamist, bo nastopil v pariškem gledališču Bataclan, v katerem je islamski terorist ubil 89 ljudi. Kontroverzni raper, ki je izdal album “Džihad”, piše in poje pesmi z besedili, kot na primer “Križati sekulariste …” in druga sporna besedila.

Poleg ustvarjanja svojih islamističnih in džihadističnih pesmi Medine sledi učenju vnuka ustanovitelja Muslimanskega bratstva, Tarika Ramadana. Ko so ljudje v Franciji slišali novico, da bo Medine pel in rapal na mestu, kjer se je zgodil eden najgrozljivejših islamskih napadov, je to takoj postalo politično vprašanje.

Levičarji ga podpirajo, medtem ko desničarji to idejo ostro obsojajo
Medtem ko so politiki iz desnice in tudi družine žrtev zahtevali, da na tem mestu ne nastopa, so liberalci in levičarski politiki podprli kontroverznega raperja. “Noben Francoz ne more sprejeti, da ta človek izlije svojo umazanijo na istem kraju, kjer so taisti ljudje zakrivili masaker,” se je oglasila na Twitterju Marine Le Pen‏, poslanka Evropskega parlamenta, in ostro obsodila to idejo. Levičarski politiki, kot je Daniel Obono, namestnik stranke”La France Insoumise”, pa v celoti podpirajo raperja Medinea. “To me ne šokira, on je umetnik, ki bo igral v Bataclanu,” je dejal novinarjem.

Po terorističnem napadu v Bataclanu (Foto: epa)

Na žalost pa to ni prvič, da bi umetniki, ki so ljubitelji islamistov, nastopali na tistem mestu, kjer se je zgodil pokol. Le eno leto po terorističnem napadu je Sting v gledališču Bataclan zapel pesem z naslovom “Inshallah” (kar v prevodu pomen “božja volja”), ki jo je posvetil migrantom.

A. G.