fbpx

Francija bombardirala Islamsko državo v Siriji

Slika je simbolična. Foto: YouTube

Francija je začela z bombardiranjem Islamske države v Siriji, je sporočila francoska vlada. Tako je nemudoma reagirala na brutalen petkov pokol v Parizu. Kljub temu da Francija pred petkovimi napadi ni želela ukrepati, je tokrat svoje zračne sile poslala nad mesto Raka, ki naj bi bila samooklicana prestolnica Islamske države.

Francoski predsednik Francois Hollande je petkov napad označil za “vojno dejanje” Islamske države. Ta je v soboto prevzela odgovornost za poboj nedolžnih civilistov v Parizu.

Francoska vojna letala so zadela džihadistični center za usposablanje pripadnikov Islamske države, so sporočili s francoskega Ministrstva za obrambo. V svojem največjem napadu nad Sirijo do zdaj naj bi Francija odvrgla 20 bomb, poroča CNN.

Islamska država je kmalu po napadu Francije sicer zatrdila, da so francoske bombe zadele prazne lokacije v okolici mesta.

Čas je za odgovor na terorizem. Čas je za odgovor odprte koalicije nad Islamsko državo.
Francija in odprta koalicija držav, ki so združene v boju proti terorizmu, so se odločile, da je potrebno ukrepati v naslednjih 24 urah, pri tem pa si ne želijo, da bi svet njihova dejanja označil za dejanja maščevanja. Gre za dejanja, katera bi koalicija morala storiti že v preteklosti, saj bi tako morda preprečila petkov napad.

T. O.