Francoska policija evakuirala Mont Sant-Michel zaradi groženj policistu

Mont Saint-Michel (vir: twitter)

Francoska policija je v nedeljo evakuirala turiste iz mesteca Mont Saint-Michel zaradi moškega, ki je grozil, da bo ubil policiste.

Osumljenec, ki so ga posnele varnostne kamere, naj bi bil ulični nastopač v dvajsetih letih, ki se je sprl z zaposlenim v lokalni kavarni. Spor sam po sebi še ne bi bil dovoljšen razlog za evakuacijo, a je mladenič zagrozil, da bo ubil policiste.

Policija je poročila o grožnjah vzela resno in takoj evakuirala vse turiste z območja majhnega otoškega mesteca v Normandiji. Poklicali so tudi protiteroristično enoto. Prebivalcem mesta je bilo po poročanju Daily Maila naročeno naj ostanejo doma, vse svete maše pa so bile odpovedane. Policija je v tem času preiskala mesto od vrat do vrat, a moškega niso uspeli najti.

Okoli dveh popoldne so mesto označili za varno ter pustili turiste nazaj k ogledu znamenite opatije Svetega Mihaela. Vodja regionalne administracije Jean-Marc Sabathe je v komentarju za novinarje povedal, da je “možno, da je posameznik zapusti Mont s pretokom turistov.”

Ivan Šokić