Francoska policija evakuirala Mont Sant-Michel zaradi groženj policistu

Mont Saint-Michel (vir: twitter)

Francoska policija je v nedeljo evakuirala turiste iz mesteca Mont Saint-Michel zaradi moškega, ki je grozil, da bo ubil policiste.

Osumljenec, ki so ga posnele varnostne kamere, naj bi bil ulični nastopač v dvajsetih letih, ki se je sprl z zaposlenim v lokalni kavarni. Spor sam po sebi še ne bi bil dovoljšen razlog za evakuacijo, a je mladenič zagrozil, da bo ubil policiste.

Policija je poročila o grožnjah vzela resno in takoj evakuirala vse turiste z območja majhnega otoškega mesteca v Normandiji. Poklicali so tudi protiteroristično enoto. Prebivalcem mesta je bilo po poročanju Daily Maila naročeno naj ostanejo doma, vse svete maše pa so bile odpovedane. Policija je v tem času preiskala mesto od vrat do vrat, a moškega niso uspeli najti.

Okoli dveh popoldne so mesto označili za varno ter pustili turiste nazaj k ogledu znamenite opatije Svetega Mihaela. Vodja regionalne administracije Jean-Marc Sabathe je v komentarju za novinarje povedal, da je “možno, da je posameznik zapusti Mont s pretokom turistov.”

Ivan Šokić

  • spet-sam-jest

    Ma katastrofa, Francozi so mel Napoleona, Italjani Musolinija, Švabi Hitlerja, dons so pa usi skup ena čredica posranih papkou! Treba res de musliji za en cajt preuzamejo kontrolo, de se stvari mal nazaj pošlihtajo, pa de moškim jajca začnejo spet delat testosteron!

  • Matevzh iz Glanza

    “da je “možno, da je posameznik zapusti Mont s pretokom turistov.””
    LOL Kaj je povedal?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!