fbpx

Francoski kandidat konservativcev Fillon kljub medijskemu umoru ostaja v igri za predsednika države

Francois Fillon (Foto: epa)

Kandidat francoskih konservativcev na francoskih predsedniških volitvah Francois Fillon je danes zatrdil, da bo v predsedniški tekmi vztrajal tudi, če bi preiskovalci proti njemu uvedli uradno preiskavo zaradi obtožb o fiktivni zaposlitvi soproge.

“Bližje kot smo datumu volitev, bolj škandalozno bi bilo, da bi desnici in sredini odrekli pravico do kandidata,” je Fillon dejal v današnjem pogovoru za časnik Le Figaro. “Jaz sem kandidat in šel bom do zmage,” je zagotovil. Kot je dodal, je sicer upal, da bo odločitev v primeru preiskave proti njemu sprejeta prej.

Kljub medijskemu umoru ostaja resen kandidat za predsednika
Prvi krog volitev bo 23. aprila, v drugem krogu pa se bosta najbolje uvrščena kandidata pomerila dva tedna pozneje. Fillon, nekdaj favorit za zmago, je po izbruhu afere padel na tretje mesto, čeprav je glede na nekatere ankete po novem izenačen s sredinskim kandidatom Emmanuelom Macronom.

Oba bi v prvem krogu zaostala za voditeljico skrajne desnice Marine Le Pen, ki pa glede na ankete v drugem krogu naj ne bi premagala nobenega od njiju.

M. P., STA