Francoski Le Figaro: Pariz postaja nova “džungla”, v no-go območjih ilegalno prebiva do 400 tisoč migrantov

Foto: epa

Francoski časopis Le Figaro, ustanovljen že davnega leta 1826, poroča, da naj bi v zloglasni soseski Seine Saint Denis prebivalo do 400 tisoč nezakonitih migrantov. Podatke naj bi dobili iz zaupnih dokumentov francoskega parlamenta. Po zaprtju migrantskega kampa Calais, imenovanega tudi džungla, je Pariz postal glavno pribežališče za ilegalne migrante. Tja naj bi po nekaterih podatkih prišlo 500 in več migrantov dnevno.

V poročilu se nahajajo navedbe, da kar 20 odstotkov populacije najbolj zloglasne soseske Saint Denis predstavljajo nelegalni migranti, od katerih pa jih veliko živi na ulicah. Podatke so pridobile socialne službe, ki se ukvarjajo s tovrstnimi primeri.

Vladno poročilo navaja, da je na teh območjih stopnja revščina dvakrat višja od povprečja drugod po Parizu, nezaposlenost pa tri odstotke višja kot drugod.

V Pariz dnevno pride več kot 500 nezakonitih migrantov
Macronova vlada je zaradi kritičnih razmer že naročila izdelavo študije zbiranja podatkov, ki bi lahko odpravili katastrofalne razmere, povzročene zaradi nenadzorovanih migracij. Pri tem pa je zanimivo, da Francija, podobno kot Švedska, prav tako ne razvršča podatkov glede na etnične in verske kriterije.

Vse bolj pogost prizor v Parizu. (Foto: epa)

Po zaprtju migrantskega kampa Calais, imenovanega tudi džungla, je Pariz postal glavno pribežališče za ilegalne migrante. Tja naj bi po nekaterih podatkih prišlo 500 in več migrantov dnevno. Zaradi kaosa je že prišlo do spora med notranjim ministrom Gerardom Collombom in županjo Pariza Anne Hidalgo, ki odgovornost prelagata eden na drugega.

C. Š.

 • Olga2345

  Macrona za rešetke!

  • Hribouc

   Kaj bomo pa s Papežem, Fajonko in ostalimi Levuharji, ljubitelji svojih bodočih krvnikov?
   Si slišala včerajšnje izjave, ko je spet sprejel migrante v cerkvi in se jako rokoval z njimi-show za bedake! Poslušajte Radio Ognjiče in ljubite migrante, džihadiste, teroriste, skratka bodoče klavce krščanstva?

  • Ashtar Sharan

   Makronu šus v betico

 • xtc

  Franceki?
  Očitno je “raufnk” industrija vse bolj edini izhod,žal,če želite obstati.

 • Hribouc

  Bravo Francozarji!

  Nova Revolucija vas čaka!

  Liberte, Eternite , Fraternite – in ? dodajte Allah el akbar !

 • WatsonForus

  Hja , Eifflov stolp bomo si ogledovali samo še na razglednicah , ali pa v oboroženem spremstvu.

 • Anton

  Francozi, dokler boste imeli tega piškota, z ojdipovim sindromom, duševno motenega osebka, dotlej, za vas ni rešitve, ŽAL.

  sarkazem press

 • Ashtar Sharan

  Neger govn