Francoski Le Figaro: Pariz postaja nova “džungla”, v no-go območjih ilegalno prebiva do 400 tisoč migrantov

Foto: epa

Francoski časopis Le Figaro, ustanovljen že davnega leta 1826, poroča, da naj bi v zloglasni soseski Seine Saint Denis prebivalo do 400 tisoč nezakonitih migrantov. Podatke naj bi dobili iz zaupnih dokumentov francoskega parlamenta. Po zaprtju migrantskega kampa Calais, imenovanega tudi džungla, je Pariz postal glavno pribežališče za ilegalne migrante. Tja naj bi po nekaterih podatkih prišlo 500 in več migrantov dnevno.

V poročilu se nahajajo navedbe, da kar 20 odstotkov populacije najbolj zloglasne soseske Saint Denis predstavljajo nelegalni migranti, od katerih pa jih veliko živi na ulicah. Podatke so pridobile socialne službe, ki se ukvarjajo s tovrstnimi primeri.

Vladno poročilo navaja, da je na teh območjih stopnja revščina dvakrat višja od povprečja drugod po Parizu, nezaposlenost pa tri odstotke višja kot drugod.

V Pariz dnevno pride več kot 500 nezakonitih migrantov
Macronova vlada je zaradi kritičnih razmer že naročila izdelavo študije zbiranja podatkov, ki bi lahko odpravili katastrofalne razmere, povzročene zaradi nenadzorovanih migracij. Pri tem pa je zanimivo, da Francija, podobno kot Švedska, prav tako ne razvršča podatkov glede na etnične in verske kriterije.

Vse bolj pogost prizor v Parizu. (Foto: epa)

Po zaprtju migrantskega kampa Calais, imenovanega tudi džungla, je Pariz postal glavno pribežališče za ilegalne migrante. Tja naj bi po nekaterih podatkih prišlo 500 in več migrantov dnevno. Zaradi kaosa je že prišlo do spora med notranjim ministrom Gerardom Collombom in županjo Pariza Anne Hidalgo, ki odgovornost prelagata eden na drugega.

C. Š.