fbpx

Francoski župan opozoril, da problem revnih sosesk ni pomanjkanje stanovanj, temveč islam

Župan Beziersa Robert Menard (vir: twitter)

Župan francoskega mesta Beziers in zaveznik Nacionalne fronte Robert Menard je v oddaji o problemih revščine opozoril, da vladni načrti nagovarjajo simptome, namesto da bi se posvetili glavnemu vzroku za vedno več kriminala v revnih soseskah. To je po njegovem mnenju islam.

Vladni načrt za reševanje problemov revščine, brezposelnosti in zločinov v najrevnejših soseskah z visokim deležem imigrantov v celoti zanemarja vlogo islama v naraščajoči družbeni krizi, je povedal Menard.

Menard je dejal, da so novogradnje, s katerimi naj bi ponovno oživili imigrantov polna predmestja, samo kozmetične spremembe. Ena takih sosesk v njegovem mestu je po poročanju RT prejela več kot 130 milijonov evrov za nov stanovanjski projekt, stanje pa je še vedno enako. “Nikoli ni bil tak geto in apartheid, kot zdaj!” je pojasnil.

Zatiskanje oči pred resnico
Ko je drug gost predlagal, da zdaj, ko je konec gradenj, se lahko vlada posveti “službam, javnim storitvam in vsemu drugemu”, je Menard odvrnil, da te stvari niso problem. “Problem v teh soseskah je islam,” je dejal in izzval goste, da se o stanju prepričajo na lastne oči: “Kje živite? Pojdite v te soseske in boste videli.”

Francosko predmestje (Vir: Twitter)

V 60-stranskem poročilu, ki predlaga 19 socialnih in ekonomskih ukrepov, s katerimi bi pomagali najrevnejšim, imigrantov polnih soseskam, po Menardovem mnenju niti enkrat ni omenjen islam.

Ivan Šokić