Air France: Bomba na letalu je bila lažna

Foto: epa

Francosko letalo, ki je bilo na poti z Mauritiusa v Pariz, je ponoči zasilno pristalo v Keniji, potem ko so na krovu našli sumljiv paket, za katerega so sumili, da je bomba. Kenijske oblasti so dopoldne potrdile, da je paket vseboval eksploziv, v Air France pa so naknadno povedali, da je šlo za lažno bombo brez eksploziva.

Grožnja z bombo na letalu boeing 777 družbe Air France, ki je bilo na poti z Mauritiusa v Pariz, je bila lažna, je danes v Parizu sporočil prvi mož Air Franca Frederic Gagey. Prve preiskave paketa, ki so ga našli na stranišču letala in zaradi katerega so se odločili za zasilni pristanek v Keniji, kažejo, da je šlo za lažno bombo brez eksploziva.

Lažna bomba, sestavljena iz kartona in papirja
Glede na dosedanje ugotovitve naj bi šlo za lažno bombo, ki je bila sestavljena iz kartona in papirja, paket pa je imel na sebi “uro”, kar je spominjalo na časovni mehanizem. Po poročanju nemške tiskovne agencije je Gagey povedal, da na nadaljnje preiskave še čakajo. Francoske oblasti so zaradi terorističnih napadov v Parizu 13. novembra sicer v visoki stopnji pripravljenosti.

Letalo boeing 777 družbe Air France je s 459 potniki in 14 člani posadke poletelo z Mauritiusa ob 21. uri po lokalnem času (ob 18. uri po srednjeevropskem) in naj bi v Parizu pristalo okoli šeste ure zjutraj. A ko so sredi noči v stranišču letala našli sumljiv paket, so okoli 22.30 po srednjeevropskem času pristali v Mombasi v Keniji. Vse potnike so uspešno evakuirali.

Kenijske oblasti so nato sporočile, da so bombni strokovnjaki sumljiv paket odstranili, ga odpeljali na varno lokacijo in razstrelili. Pri tem so na letališču v Mombasi dodali, da je bil paket “bomba”.

N. K., STA

 • sprehajalec

  Očitno se v deželah tretjega sveta da pretihotapiti bombo oziroma sestavine na letalo, kljub hudim varnostnim pregledom. Verjetno gre za podkupljene varnostnike in to pač ni dobro, kdor se danes odpravlja na pot.

 • Bosta Bostic

  Kakšen terorist bi si naredil delo in pretihotapil bombo, ki ne pokne ampak je samo za povzročanje straha….
  Vse je delo tajnih služb za dvigovanje panike in zmanjševanja človekovih pravic….

  Nič novega ne vidimo..

  • sprehajalec

   Si že slišal, kot so včasih rekli, za tempirano bombo? Takšno na čas. Ko je kazalec na določeni točki, baterija sproži iskro? Da jo raznese nekje nad Francijo in Parizom, da bo učinek večji…

   • Bosta Bostic

    torej je tvoje mnenje, da je sreča, da so bombo našli in ni delo tajnih služb za pumpanje straha ?????

    če je temu tako, bo ju3 počilo v drugem avionu…

    • Novi Dan

     Odvisno, kaj se je ponoči sanjalo krumpastemu Vanču. Kaj pa, če si zaželi vožnje z vlakom?

     • Bosta Bostic

      hm, imaš prav… Vlak ne bo ostal neopažen… CIA bere tvoje misli, ali pa ti njihov priročnik… Teror 101.. pravi bestseller…

     • Novi Dan

      Ja, sem čipiran in imam njihov priročnik odprt na strani 1544. (Teroristi na vlaku)

      Eh …

     • Bosta Bostic

      poglej na stran 13….. Bomba v parlamentu…

  • Novi Dan

   Ja, to bo. Krumpasti Vanč nosi eksploziv na letala. Teroristi se kaj takega ne bbbi spomnili.

  • zuje

   Ko takile začnejo razpredati, vedno omenim kučanov primer. Se spomniš, da so mu ukradli bakrene žlebove z bajte? To so naredili člani foruma 21, družno s tistimi, ki kučana najbolj obrajtajo.

   • Bosta Bostic

    Dedi je imel kar srečo, da niso nastavili bombe… hehe…

 • dob

  Našli so bombo? Kdor išče, ta najde!
  Slovenija je varna država brez umorov in brez korupcije, ker nič ne najdemo. Ne najdemo morilcev za stare zločine, ne najdemo tatov, ki so odnesli denar iz bank, ne primerov korupcije pri poslovanju.

  • Novi Dan

   SOVA spi. Podnevi in ponoči.

  • zuje

   In če v Srbiji ubijejo Džindžića, Val 202 hitro organizira telefonske pogovore s poslušalci, ki menijo, da se pri nas kaj takega ne more zgoditi. Pa se je. Ubili so Iveka Krambergerja, naši ljudje pa se tega niso več spomnili.
   Mi smo na vsem svetu najbolj varni.

   • dob

    Smo varni pred Krambergerjem! Ne moš rečt da nismo.

 • dob

  Pri nas so enkrat anonimno klicali po telefonu, da je na sodišču bomba, pa so odkrili, da mamo lažen pravni sistem!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!