fbpx

Air France: Bomba na letalu je bila lažna

Foto: epa

Francosko letalo, ki je bilo na poti z Mauritiusa v Pariz, je ponoči zasilno pristalo v Keniji, potem ko so na krovu našli sumljiv paket, za katerega so sumili, da je bomba. Kenijske oblasti so dopoldne potrdile, da je paket vseboval eksploziv, v Air France pa so naknadno povedali, da je šlo za lažno bombo brez eksploziva.

Grožnja z bombo na letalu boeing 777 družbe Air France, ki je bilo na poti z Mauritiusa v Pariz, je bila lažna, je danes v Parizu sporočil prvi mož Air Franca Frederic Gagey. Prve preiskave paketa, ki so ga našli na stranišču letala in zaradi katerega so se odločili za zasilni pristanek v Keniji, kažejo, da je šlo za lažno bombo brez eksploziva.

Lažna bomba, sestavljena iz kartona in papirja
Glede na dosedanje ugotovitve naj bi šlo za lažno bombo, ki je bila sestavljena iz kartona in papirja, paket pa je imel na sebi “uro”, kar je spominjalo na časovni mehanizem. Po poročanju nemške tiskovne agencije je Gagey povedal, da na nadaljnje preiskave še čakajo. Francoske oblasti so zaradi terorističnih napadov v Parizu 13. novembra sicer v visoki stopnji pripravljenosti.

Letalo boeing 777 družbe Air France je s 459 potniki in 14 člani posadke poletelo z Mauritiusa ob 21. uri po lokalnem času (ob 18. uri po srednjeevropskem) in naj bi v Parizu pristalo okoli šeste ure zjutraj. A ko so sredi noči v stranišču letala našli sumljiv paket, so okoli 22.30 po srednjeevropskem času pristali v Mombasi v Keniji. Vse potnike so uspešno evakuirali.

Kenijske oblasti so nato sporočile, da so bombni strokovnjaki sumljiv paket odstranili, ga odpeljali na varno lokacijo in razstrelili. Pri tem so na letališču v Mombasi dodali, da je bil paket “bomba”.

N. K., STA