fbpx

Francozi so zavihali rokave: očistili so Džunglo, sedaj bodo še Pariz

Migranti čakajo na avtobus v Parizu (Foto: epa).

Danes se pričenja druga večja francoska akcija: prazniti bodo pričeli migrantsko šotorišče v Parizu, kjer pod milim nebom prenočuje okrog 3 tisoč migrantov. Najprej so pospravili Džunglo, kjer so naleteli na močan odpor in požare. Prvi avtobus z migranti je danes prizorišče zapustil  zjutraj po 6. uri.

Francoska policija je pred zoro zbrala večjo skupino moških migrantov, ki so prvi avtobus sprejeli z navdušenjem. “Ne vem, kam gremo, a mi je pomembno, da imam svoje dokumente. V tem šotoru sem bival en mesec, dobro ga je zapustiti,” je dejal eden izmed migrantov.

S tega področja so odvažali migrante že julija in septembra, vendar se je število šotorov vedno znova povečalo. V tej veliki akciji razporejanja migrantov sodeluje približno 600 francoskih policistov.

Šotorišče migrantov v Parizu (Foto: epa).

Šotorišče migrantov v Parizu (Foto: epa).

Francozi so pri naseljevanju migrantov manj zagreti kot ostale evropske države. To čiščenje Pariza naj bi bilo humanitarno, saj bodo migrante nastanili v nekoliko primernejše prostore, hkrati pa bodo tudi povrnili urejenost temu pariškemu okrožju.

A. B., STA