fbpx

Ganljivo sporočilo sina voznika avtobusa, ki je umrl v včerajšnji tragični nesreči: “Objel sem te, ampak premalo”

Foto: družbena omrežja

“Ah, oče, bolečina je zelo velika, žalost je zelo velika. Tisti dan, ko sem te pospremil do avtobusa, sem te objel, ampak premalo. Bog naj te sprejme v raj,” je napisal potrti sin umrlega voznika avtobusa. 

Govora je o nesreči, ki se je pripetila v bližini Slavonskega Broda. Umrli voznik avtobusa, ki mu je bilo posvetilo žalujočega sina namenjeno, tedaj ni vozil avtobusa, ampak drugi voznik, ki je bil nedolgo po nesreči tudi aretiran. Nesreča se je pripetila 25. 7. 2021 ob 6.20 zjutraj. Avtobus, ki je vozil iz Frankfurta v Prištino, se je prevrnil na bok. Smrtno je bilo poškodovanih 10 oseb, 45 pa je bilo ranjenih, petnajst od njih težje. Vsi ranjeni so bili prepeljani v bolnišnico v Slavonskem Brodu. Policija je že začela preiskavo dogodka, 52-letnemu vozniku pa bodo sodili, poroča Večernji list.

Portal Blic poroča, da so preživele in nepoškodovane namestili v bližnjem penzionu Antonio, v naselju v bližini Slavonskega Broda, ki se imenuje Brodsko Vinogorje. Skupno je šlo za 14 od 62 oseb, ki so bile zaradi tragičnega dogodka povsem pretresene. Svojim najdražjim na Kosovu in v Nemčiji so sporočali, da so ostali živi in zdravi. Eden izmed preživelih je dejal, da dejstvo, da je ostal živ in zdrav, proslavlja kot svoj drugi rojstni dan. A kljub temu bodo telesno zdravim preživelim ostale težke psihološke travme, ki jih bodo spremljale do konca življenja. 

Eden izmed mladostnikov, ki je potoval sam in je med svojim pripovedovanjem komaj zadrževal solze, je tragedijo opisal: “Mi, ki smo bili v zgornjem delu avtobusa, smo jo dobro odnesli. Ampak tisti, ki so bili spodaj … Šlo je za pravi masaker. Skoraj vsi potniki v avtobusu so ob 6. uri zjutraj spali. Še vedno mi ni razumljivo, kako se je lahko pripetila tako velika tragedija.” Potem ko so se prevrnili, se je prebudil in si mislil, da ni šlo za resnejšo nesrečo. V tistem trenutku se niti zavedal ni, da se bo zadeva tako tragično končala. Kot je še navedel, je pomagal izvleči trupla. Obenem je uspel poklicati svoje starše, ki so bili presrečni. Gre za Fidana Hajdarija, ki živi in dela v Nemčiji. Ob tem se je tudi zahvalil lokalni policiji in zdravstvenemu osebju za vso pomoč.

Podobe grozot jih bodo v mislih spremljale vse do smrti  

Zlasti starejše osebe so bile večinoma zmedene in izgubljene, pri komunikaciji z bližnjimi so jim pomagali mlajši, ki so vešči družbenih omrežij. Iz heterogene skupine oseb je nastala prava skupnost, ki drži skupaj in kjer so si pripravljeni medsebojno pomagati. Ena izmed starejših preživelih – Gaši Gevahiri, je dejala, da je potovala sama, sedaj pa ima občutek, da so postali ena velika družina. Mlajši so ji pomagali vzpostaviti spletno povezavo, da je lahko kontaktirala svoje starše. Kot je še dejala, je to, kar so doživeli, nekaj grozljivega, podobe nesreče pa jo bodo spremljale do smrti. Ob tem je še izrazila upanje, da bodo ugotovili vzrok nesreče. Na sebi je še dolgo nosila povsem okrvavljeno majico, kot opomin na grozote, ki jih je doživela.

Domen Mezeg