fbpx

Gejevski inštruktor fitnesa obtožen smrti 18-mesečne posvojenke, ki jo je označil za satana v otroških oblačilih

Foto: YouTube

Gejevski inštruktor fitnesa je obtožen umora 18-mesečne posvojene hčere, ki jo je na sodišču opisal kot satana, preoblečenega v otroška oblačila. Enaintridesetletni Matthew Scully-Hicks je bil obtožen umora po tem, ko jo je napadal in zlorabljal več mesecev. 

Par je septembra 2015 začel s procesom posvojitve Elsie, ki se je končal približno osem mesecev pozneje. Toda manj kot dva tedna pozneje je Elsie umrla po tem, ko je utrpela travmatične poškodbe glave. Deklica je umrla v univerzitetni bolnišnici v Walesu, ko so izključili naprave, ki so jo ohranjale pri življenju, saj so zdravniki ugotovili, da deklica ne bo preživela travmatičnih poškodb glave.

Posvojenko je označil za psihotika
Po tragični smrti Elsie je policija pregledala elektronske naprave, ki jih ima v lasti Matthew, vključno z njegovo tablico iPad. Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je le 12 dni po uradni posvojitvi svojemu prijatelju napisal: “Z Elsie doživljam pravi pekel. Najhujšo nočno moro predstavlja čas za hranjenje in spanje. Deset minut je kričala brez odmora. Zdaj je sicer nehala jokati, ampak dvomim, da je to zadnje, kar bom danes slišal.” Isti večer je Matthew v sporočilu možu Craigu napisal, da je njuna posvojenka “psiho”.

Nekaj dni pozneje je Matthew možu napisal, da je Elsie pravi satan, oblečen v otroška oblačila. Matthew, ki je bil pred tem nekaznovan, je leta 2006 spoznal svojega moža, ki je približno pet let starejši od njega. Par se je poročil na Portugalskem leta 2012 in se leto pozneje prijavil na seznam oseb, ki želijo posvojiti otroka. Tožilec Paul Lewis je povedal, da so Elsie našli neodzivno, potem ko jo je napadel Matthew. “Poškodbe, ki so povzročile njeno smrt, so bile povzročene, tik preden je poklical reševalce.”

Foto: YouTube

Nanjo je pogosto tudi glasno kričal in se izgovarjal, da je nerodna
Družina Bevan, ki živi poleg hiše groze, je povedala, da je Matthew pogosto kričal na punčko, naj utihne, potem pa je predvajal glasno glasbo, da bi utišal jokanje, a to ni pomagalo, saj deklica ni prenehala jokati. Novembra 2015, torej dober mesec pozneje, ko je punčka že bila pri novih starših, je utrpela poškodbo noge. V času poškodbe je bila skupaj z Matthewom, ko pa se je njegov mož Craig vrnil domov, mu je povedal, da je Elsie padla v kuhinji med igro in se pri tem poškodovala. Elsie je med padcem utrpela poškodbo dveh delov noge, in sicer gležnja in predela nad kolenom.

Dr. Nia John, svetovalka na področju pediatrije, je opozorila, da je zelo nenavadno, da je deklica utrpela dva takšna zloma le pri enem padcu. Številni strokovnjaki so na sodišču zatrdili, da je do smrti majcene Elsie prišlo zaradi poškodbe lobanje, leve stegnenice in treh reber. Tožilec Lewis je na sodišču izpostavil, da bodo izsledki obdukcije dokazali, da se 18-mesečna Elsie ni mogla sama tako poškodovati.

H. M.