fbpx

Glavna mošeja v Parizu: Macronova zmaga je znak, da “muslimani lahko živijo v harmoniji in spoštujejo francoske vrednote”

Foto: epa

Glavna mošeja v Parizu je po zmagi Macrona javnosti posredovala izjavo, da je njegova zmaga znak upanja, da muslimani v Franciji lahko živijo v harmoniji in spoštujejo francoske vrednote.

Jihad Watch se ob tem sprašuje, če bi zmaga Le Penova pomenila znamenje, da muslimani v Franciji ne bi mogli živeti v sožitju in spoštovati francoske vrednote. Zdi se, da so muslimani v Franciji prepričani, da je njihovo nespoštovanje francoskih vrednot in tradicije odvisno od tega, kdo vodi to državo. Vsaj takšen vtis poskuša dajati vodstvo glavne mošeje v Parizu, in sicer da je od nemuslimanov odvisno, ali bodo spoštovali vrednote neke države ali ne. Prav tako so prepričani, da je islamofobično, če Evropejci zatiramo terorizem islamskih džihadistov in prepovedujemo šeriatsko pravo. Zato je še toliko bolj grozno, da so muslimani v Franciji prepričani, da so žrtve.

Pariška glavna mošeja je v nedeljo, takoj potem ko so bili znani rezultati predsedniških volitev, izjavila, da je zmaga Emmanuela Macrona nad Marine le Pen znak sprave med francoskimi religijami.

M. S.