fbpx

Glavno skladišče droge v Ljubljani! Okoli 40 aretiranih!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

V torek, 28. januarja 2020 so v veliki akciji hrvaški policisti aretirali okoli 40 oseb oziroma trgovcev z drogo, največ državljanov Slovenije in Hrvaške. Gre za policijsko akcijo, ki je rezultat več let trajajoče preiskave. Preprodajalci mamil so tihotapili in prodajali večje količine kokaina, heroina, amfetaminov in marihuane.

Po ugotovitvah tajne policijske preiskave, ki je trajala približno dve leti je mreža razbite kriminalne organizacije obsegala področje Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije, Nemčije, Slovenije ter Španije kot tudi nekatere južnoameriške države od koder so so nabavljali kokain.

Organi pregona sumijo, poroča Jutarnji, da je skupina kupila, pretihotapila in preprodala več deset kilogramov kokaina, približno deset kilogramov heroina, več deset kilogramov amfetaminov in metamfetaminov, več deset kilogramov marihuane in nekaj kilogramov hašiša.

Glavno skladišče v Ljubljani

Koordinirana akcija, ki sta jo vodila slovenska policija in hrvaški PNUSKOK s pomočjo Avstrijcev je trajala skoraj dve leti. V tem času je policija s sodnimi nalogi tajno snemala telefonske pogovore osumljencev in jih opazovala. V svoji preiskavi so zabeležili odhode šefov organizacije v Južno Ameriko in Iran kjer naj bi se dogovarjali o nakupu druge. Mamila naj bi po prihodu v Evropo skladiščili v Sloveniji in Hrvaški. Eno od glavnih skladišč naj bi se nahajalo v Ljubljani.

V zadnjem letu je policija na področju Avstrije in Hrvaške prestregla več pošiljk droge, a vse od teh akcij so bile speljane na način, da je izgledalo kot posledica rutinskih policijskih in mejnih kontrol. Kot organizatorja kriminalne združbe naj bi bil identificirana slovenski državljan ter državljan Hrvaške in BiH, ki je živel v bližini Virovitice.

Ivan Šokić