fbpx

Goreča podoba Evrope: Na Norveško se je iz Švedske razširil trend gorečih avtomobilov

Foto: iStock

Po letih zažigov avtomobilov na Švedskem se je ta trend sedaj očitno pojavil tudi na Norveškem. V zadnjih dneh je bilo namreč v več predelih Osla, kot so Torshov, Sagene, Bjølsen in Vestli, mogoče naleteti na goreče avtomobile. 

Ta razvoj dogodkov je več kot pričakovan in pričakovali ga niso le najbolj naivni. Norveško glavno mesto predstavlja namreč mesto z največjim številom migrantov z Bližnjega vzhoda in popolnoma naravno je, da se tudi tukaj pojavljajo takšne scene, kot jih je mogoče zaslediti v Gazi. Vsekakor je pričakovati, da se bo ta trend kot na Švedskem razširil tudi v druga norveška mesta.

Foto: epa

Razlike v  ukrepanju med norveško in švedsko policijo
In medtem ko se je v državi prav tako pojavil tudi trend metanja kamenja v policijo, gasilce in varnostnike, je potrebno omeniti, da ima norveška policija v primerjavi s Švedsko trenutno povsem drugačen pristop soočanja s tem perečim problemom. Vodja policije v Stovnerju in Manglerudu John Roger Lund je povedal, da na Norveškem mladi prestopniki bežijo pred policijo, ne pa tako kot na Švedskem, kjer je mogoče videti prizore, kako ob napadu na varno beži policija.

Foto: iStock

N. Ž.