fbpx

Gre tudi Peking po poti popolne zapore življenja?

Foto: epa

Kitajske oblasti so po Šanghaju tudi v Pekingu ob začetku večdnevnega prazničnega tedna uvedle stroge omejitve zaradi epidemije covida-19.

Oblasti so zaprle vse restavracije v mestu za goste vsaj do 4. maja, prebivalci pa bodo za obisk javnih ustanov in trgovin potrebovali dokazilo o nedavnem negativnem PCR-testu .Nacionalna zdravstvena komisija je danes zabeležila 59 okužb z novim koronavirusom v Pekingu in pri tem opozorila, da je bilo v zadnjem valu okužb v prestolnici okuženih več kot 300 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub majhnemu številu primerov so se pojavili strahovi, da bi tudi v kitajski prestolnici lahko prišlo do delne ali popolne zapore življenja, podobne tisti, ki jo trenutno doživlja Šanghaj. Več sosesk je v prestolnici zaprtih že od konca aprila, njihovi prebivalci pa območja ne smejo zapustiti.

Foto: epa

Po poročanju STA so oblasti nedavno zaključile vzpostavitev nove terenske bolnišnice s približno 4000 posteljami, v katero naj bi izolirali tiste z asimptomatskimi okužbami in ljudi z blagimi simptomi.

Z množičnim testiranjem, karanteno in policijsko uro kitajska vlada še vedno izvaja strogo strategijo ničelne tolerance do covida-19, ki pa je sedaj na hudi preizkušnji zaradi posebej nalezljive različice omikron.

Sara Kovač