fbpx

Groza na noč čarovnic: Migranti v Ulmu omamili in skupinsko posilili 14-letno dekle!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Nemčijo še vedno razburja skupinsko posilstvo 14-letnega dekleta, ki se je na noč čarovnic zgodilo v Ulmu. Sprva policija ni želela razkriti narodnosti osumljencev, a očitno so si premislili in izkazalo se je, da so bili ponovno na delu “prosilci za azil”, gre namreč za Iračana, Afganistanca in Iranca. Še dva osumljenca sta na prostosti, kamor ju je izpustila policija po začetnem pridržanju, po vsej verjetnosti pa je v napadu sodelovalo še več napadalcev. Toksikološka preiskava je razkrila, da so migranti žrtev omamili s številnimi drogami, naravnost sramoten pa je bil prvoten odziv župana iz vrst CDU, ki je skušal krivdo za posilstvo prevaliti kar na žrtev.

Nemška policija je končno razkrila podatke o narodni pripadnosti treh osumljencev za skupinsko posilstvo 14-letnega dekleta, ki se je zgodilo na noč čarovnic v Ulmu. Gre za prosilce za azil, po izvoru iz Iraka, Afganistana in Irana, ki so stari 15, 16 in 26 let. Omenjeni pripadniki bande so v pridržanju, medtem, ko naj bi bila še dva osumljenca na prostosti. Policija sprva sicer ni želela razkriti narodnosti aretiranih, saj naj to ne bi bilo relevantno v postopku, a so si kasneje premislili. Migranta, ki sta še na prostosti sta stara 14 in 24 let in ju je policija po aretaciji izpustila.

Toksikološka preiskava razkrila, da so najstnico migranti omamili s številnimi drogami
Kot navaja portal Voice of Europe, je tiskovni predstavnik policije Wolfgang Jürgens za nemške medije povedal, da kljub temu, da se zaenkrat domneva, da je bilo skupno vpletenih pet osumljencev, ne morejo izključiti sodelovanja dodatnih oseb. Kot so razkrili preiskovalci, je najstnica enega izmed migrantov spoznala na noč čarovnic, nato pa se je strinjala, da ga skupaj s skupino obišče na njegovem domu. Ko so prišli tja, so jo posilili. Toksikološka preiskava je pokazala tudi, da so najstnico migranti omamili s številnimi drogami in jo tako skušali deloma onesposobiti pred spolnim napadom.

Droge (Foto: mlad.si)

Župan Ulma krivdo za posilstvo skušal prevaliti kar na žrtev
Veliko kritik je bil deležen tudi župan Ulma Gunter Czich iz vrst CDU, ki je skušal krivdo za posilstvo prevaliti kar na žrtev: “Zanima me, kaj 14-letnica želi v Ulmu ponoči? Starši imajo dolžnost, da poskrbijo, da mladoletno dekle ne hodi samo po mestu. To pravim jasno, ker je odgovornost nas vseh, da preprečimo takšne primere.” Kasneje se je župan za svojo izjavo opravičil in dejal, da dekle ni krivo: “Krivda za ta dogodek je jasno in izključno na strani domnevnih napadalcev.”

Rok Krajnc