fbpx

Groza na ulici: Ker mu ni želel dati cigaret, mu je prerezal vrat!

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Blizu središča Londona se je na eni izmed ulic v nedeljo ponoči dogajala prava grozljivka, ob treh zjutraj so namreč moškemu pred dežurno trgovino prerezali vrat. Moški naj bi bil star okrog 30 let in se je sprl s še enim moškim, domnevno mu ni želel dati cigaret.

V nedeljo okrog tretje ure zjutraj se je v londonskem predelu East Dulwich, ki se nahaja blizu središča mesta in je znan po visokih cenah nepremičnin, odvijala prava srhljivka. Moškemu, staremu okrog 30 let, je neznani moški prerezal vrat pred dežurno trgovino na Lordship Lane. Policija v zvezi z dogodkom ni prijela še nobenega osumljenca in tako naproša javnost za informacije, o žrtvi pa bo več znanega po opravljeni obdukciji. Lokalni prebivalci in mimoidoči so bili prizorom groze lahko priča še v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah, na kraju so bili namreč še vedno prisotni forenzični preiskovalci, prav tako pa tudi truplo, poroča Daily Mail. Cesto so za promet odprli šele ob 10:30, truplo pa je bilo odpeljano ob 11:30.

Je umrl, ker ni želel dati cigaret?!
Domneven razlog za smrt moškega pa je naravnost bizaren. Kot je povedal Muhammad Khan iz trgovine, naj bi pred trgovino med dvema moškima izbruhnil spor, ki je trajal le 20 sekund, preden je en moški drugemu prerezal vrat. Povedal je še, da sta se sprla glede cigaret: “Moj bratranec je tukaj delal in vodil izmeno. Moški, ki je imel nož, je na kraj prišel pet ali šest minut pred tem, ko je bil nato zaboden. Vprašal ga je za zastonj cigarete, kot uslugo ali nekaj. Ne vem, ali ga je poznal.” Bratranec zaposlenega, ki je delal v času dogodka naj še nikoli ne bi videl moškega z nožem in je preveč pretresen, da bi o dogodku spregovoril z novinarji. Iz posnetkov nadzornih kamer, ki jih je v okviru preiskave pridobila policija, sta bila moška temnopolta, nož pa naj bi bil dolg skoraj 20 centimetrov.

Umor na Lordship Lane (Foto: Twitter)

V Londonu tekom konca tedna še trije nasilni incidenti
Nasilni zločini pa očitno postajajo stalnica v Londonu, tekom konca tedna se je namreč v Neasdenu zgodil še en zločin z nožem, v Isleworthu je prišlo do streljanja, v Hayesu pa je med pretepom prišlo do zabadanja z nožem. V Neasdenu na severozahodu Londona je bil zaboden 23-letnik, ki je bil odpeljan v bolnišnico, v zvezi z dogodkom pa sta bila aretirana moški in ženska, pri čemer je 29-letni moški osumljen poskusa umora in ostaja v pridržanju. V Isleworthu je bil ustreljen 17-letni najstnik, ki so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, v Hayesu pa so se sprli 15-letnik, 16-letnik in dva 18-letnika, ki so vsi v pridržanju, poškodbe po pretepu pa so bile lažje.

J. Ž.