Grozljiv napad! Bosanec z avtomobilom v potnike na avtobusni postaji v Nemčiji – enega ubil, več ljudi hudo ranil

Slika je simbolična. Foto: epa

Tuji mediji poročajo o tem, da je moški, ki je zapeljal z avtomobilom v potnike, ki so čakali na avtobusni postaji v Nemčiji, državljan Bosne in Hercegovine. Napad se je zgodil v četrtek popoldne.

Napad se je zgodil v četrtek na avtobusni postaji v v nemškem mestu Recklinghausen pri Dortmundu. Lokalni mediji poročajo, da je 32-letni napadalec državljan BiH – ta je v svojem napadu z avtomobilom enega človeka ubil, več pa jih hudo ranil. Žrtev je 88-letnik, poškodovani ljudje pa so stari med 17 in 67 let.

Voznik naj bi nenadoma zapustil svoj vozni pas in zapeljal na drugo stran ulice, nato pa se usmeril proti čakajočim na avtobusni postaji. Voice of Europe piše, da vzrok nesreče še vedno ni znan, policija pa je v četrtek domnevala, da je moški želel narediti samomor.

Odzval pa se je tudi župan omenjenega mesta Christoph Tesche, ki je dejal, da so njegove misli s sorodniki pokojne žrtve. “Vsi sočustvujemo z vami. Seveda upam, da se bodo ranjeni ljudje hitro pozdravili.”

Pred nekaj urami smo objavili članek o tem, v katero državo nikakor ne med prazniki, saj je verjetnost terorističnega napada zelo velika – TUKAJ.

J. G.