Grozljiv prizor: Truplo bingljalo s podvozja letala, ki je bilo na poti iz Brazilije v Pariz

Foto: epa

Na pariškem letališču so našli truplo človeka, ki se je še vedno oklepalo podvozja letala, ki je letelo iz Brazilije v Pariz. Nekateri menijo, da je moški umrl že med letom iz Sao Paola dva dni prej.

Truplo moškega so našli na letališču v Parizu med pristajalnim kolesjem letala med ponedeljkovim vzdrževalnim pregledom. Truplo je sedaj na preiskavi na forenzičnem inštitutu v Parizu, kjer ugotavljajo njegovo identiteto. Podoben primer se je na istem letališču že zgodil leta 2013, ko so slepega potnika iz Kameruna prav tako našli med kolesjem letala.

Večina jih ne preživi
Tovrstni incidenti slepih potnikov so poznani že od nastanka komercialnega letalstva. Vendar jih večina zaradi pomanjkanja kisika in nizkih temperatur, ki so značilne za polete na visoki nadmorski višini, na žalost ne preživi. Številni obupani potniki tako končajo zmrznjeni med kolesjem ali pa padejo ven, ko letalo odpre kolesa za pristanek.

Ko trupla padajo vsepovprek
Po poročanju Daily Maila obstajajo številni primeri slepih potnikov ali njihovih telesnih delov, ki so padli iz neba na mesta in naseljena področja, potem ko jih je zmečkal kolesni mehanizem. V juniju so na strehi poslovne stavbe v Richmondu našli truplo človeka, ki je padel iz letala med pristajanjem na londonskem letališču Heathrow. Ta je imel tudi sopotnika, ki je 11-urni let iz Johannesburga preživel.

Strokovnjaki za letalstvo ocenjujejo, da je možno preživeti tudi 11-urni let na 10 tisoč metrih nadmorske višine pri -50 stopinjah, saj je preživeli potnik očitno letel v drugem delu letala kot njegov nesrečni prijatelj.

M. P.