Grozljiva muslimanska praksa obrezovanja deklic razširjena tudi v ZDA, mamice že obtožene

Foto: Youtube/@Carlos Muiña

Oblasti so v ameriški zvezni državi Minnesota aretirali dve muslimanski ženski. Ti sta v Detroit peljali svoji sedemletni hčerki, kjer ju naj bi obrezali. Hčerki sta tako namerno izpostavili grozljivi in v ZDA nezakoniti praksi pohabljanja ženskih organov. Obtožili so tudi zdravnico, ki je obrezala okoli 100 deklet, starih 15 let ali manj. Odvetniki jih zagovarjajo, da je to samo navadna muslimanska praksa.

Štiriintridesetletna Haseena Halfal in 31-letna Zainab Hariyanawal sta bili obtoženi pet mesecev po tem, ko so zvezni tožilci razkrili prvi primer pohabljanja ženskih spolnih organov v zgodovini ZDA, poroča Detroit News. Halfal je državljanka ZDA, državljanstvo Hariyanawalove pa ni znano. Ženski sta članici muslimanske sekte s sedežem v Indiji, znani kot Dawaoodi Borha. Prav tako je bila obtožena dr. Jumana Nagarwala, ki je v zadnjih dvanajstih letih obrezala kar 100 nemočnih deklet, navaja zvezni tožilec. Dan Homstad, Halfalin odvetnik, je dejal: “To je zelo zapleten primer in pri tem imajo veliko vlogo različna kulturna vprašanja, s katerimi se bojujejo skupnosti, kot je Dawoodi Bohra“. Pravzaprav pa takšno obrezovanje ni le kulturno vprašanje, čeprav bodo muslimanski zagovorniki prakse nedvomno trdili drugače.

Obrezovanje sicer ni značilno samo za islam, a se večinoma izvaja v muslimanskih državah. Pri Združenih narodih ocenjujejo, da je danes živečih 200 milijonov žensk in deklet, ki so bile nekoč izpostavljene obrezovanju. Iz raziskav je razvidno, da se obrezovanje žensk izvaja predvsem tam, kjer se jih obravnava kot orodje za zadovoljitev moških spolnih poželenj in reproduktivnih želja. Ocene kažejo, da je obrezanih 92 odstotkov Egipčank, starih med 15 in 49 let, v Maleziji pa jih je kar 93 odstotkov.

Foto: Youtube/@Carlos Muiña

Omenjeno žensko obrezovanje vključuje odstranitev klitorisa ter notranjih in zunanjih ustnic. S tem zatrejo spolno slo in spodbudijo zvestobo. Najpogosteje obrezujejo in na takšen način mučijo dekleta, stara okoli 15 let ali celo manj.

Foto: Youtube/@Carlos Muiña

Zniževanje vrednosti žensk na zahodu
Zahod vse to obsoja, a uporablja drugačne načine devalvacije žensk. Ne le, da k temu prispeva prostitucija, ženske v spolni objekt spreminjajo tudi različne aplikacije za zmenke. Povsem “normalno” je, da si svoj profil na njih ustvarijo moški, če to stori ženska, pa se velikokrat posplošeno sklepa, da si želi priložnostnih spolnih odnosov. Zato jih pogosto kritizirajo, medtem ko je pri moških ravno obratno. V praksi so takšni zmenki, dogovorjeni prek različnih aplikacij, postali dokaj vsakdanji. “Takšen sistem je postal zelo učinkovit v primeru želje po hitrem in neobvezujočem spolnem odnosu. Zato so ljudje začeli zavračati dejstvo, da je v zvezo treba vlagati. Ne investirajo več v odnose, ki se jim ne zdijo popolni in si puščajo odprte možnosti,” meni profesorica prava, Američanka Helen Alvare. Takšni platonski odnosi ljudi odvračajo od zakonske zveze, otrok, družine in stabilnosti.

A. L.

 • Olga

  Divjaški kulturo je treba prepovedati! Namesto, da jih civiliziramo, se bomo prilagajali divjakom in dovolili, da jo oni vsiljujejo ostalim tako kot islam????

 • paradajz

  Kako lahko odvetniki to grozljivo dejanje poimenujejo “normalna praksa pri muslimanih??” Tu naj se oglasijo vsi zagovorniki človekovih pravic. Pa kje živimo? Ženska ima pravico do splava – ubijanja. Isti ki zagovarjajo pravico do splava so tolerantni do muslimanov, ki pohabljajo ženske, jim vzamejo vse pravice in jih postavijo na raven živali – raven reprodukcije. Tega ne bi smelo biti nikjer, sploh pa ta divjaška vera nima kaj iskati v civiliziranem svetu, kjer naj bi bila ženska spoštovana, ne pa pohabljena.

  • Sašo

   Točno to, največji ” humanisti ” so popolnoma kontradiktorni, nam vsiljujejo vse “napredne” njih ideje, hkrati pa vabijo k nam muslimane, ki so z vsemi zakoni v srednjem veku…to je težka psihična motnja..saj, vse živo se najde na strani ” humanitarcev “, zavrženi ljudje družbe..gayi, nekrofili, pedofili, zoofili , zadrogiranci..liberalna elita pač, ki ima pamet za manipulirat množice, nimajo pa osnovne človeške kulture in spoštovanja do svojega soseda, do tega imajo le sovraštvo, ker se počutijo manjvrednega sami zaradi sebe, pred povprečnim SLovencem. In kako sebe najboljše povzdiguješ ? Tako da drugega ponižuješ ( zmerjanja s fašisti, nacisti vseh drugače mislečih ) .

 • Sašo

  Bolniki bolni in ljudje vabijo to k nam . Srednji vek .

 • Peter

  Feministke pa o tem mirno molčijo.
  Se bojijo, da bojo ob članstvo, če bodo ženske normalne?

 • šmentanamuha

  To je eden od glavnih razlogov, zakaj ta primitivna religija ni in ne more biti del evropske kulture. Tukaj ponovno pride do izraza dvoličnost feministk. Kje ste, pizde zlagane? Kje je vaš glas proti mučenju neodraslih deklic, ki se ne morejo braniti, kje je vaš glas proti otroškim porokam starcev z otroki? Mirovni inštitut, ma ja, ne se hecat.

  • Razocarana

   Današnje feministke imajo z ženskami samo to skupnega, da so same ženske, ter da izkoriščajo ženske tematike zato da napadajo evropejske moške. Za njih je značilno da niso pro-ženske ampak anti-evropejski moški, politika ki jo njihova dejanja in tišina ko se bi bilo potrebno zavzeti za ženske pravice, kot je pri obrezovanju in prisilnih porokah pri muslimanih, jasno kažejo.

 • Megatron Arrows

  Ob sprejemu “beguncev”, ki zaprosijo za azil v Sloveniji, je treba ginekološko pregledati VSE ženske in vse obrezane TAKOJ sterilizirati.

 • Anton

  Alah je velik kajneda?

  • Sašo

   …ja, pa malega pimpeka ima..

 • twin

  Če rečete obrezovanje, marsikdo pomisli na nedolžen kirurški poseg, tu pa gre za navadno pohabljanje, kot ste lepo izpostavili. Popolnoma isto je, kot če bi deklicam odrezali recimo prste ali ušesa, le da so kazni lahko zelo različne. Obrezovanje bi se moralo kaznovati kot poskus umora oziroma povzročanje zelo hude telesne poškodbe, z namenom povzročanja invalidnosti in bolečine.

  • bojan

   trajne telesne poskodbe

  • delaware

   In tukaj v Sloveniji…vse tiho..tako tiho je….

 • delaware

  A mogoče kdo ve , kako je s tem v kazenskem zakoniku pri nas (je to npr povzročitev lažje, težje telesne poškodbe, poskus umora?)..recimo da se otroku namerno in zavestno odreže spolovilo oz. del spolovila…?

 • tramal

  Če bi pri nas obrezovali komunistke nebi bilo nobene prostitutke več.

 • sprehajalec

  Seveda se slovenske feministlke ukvarjajo s tistim, s čemer si upajo, to je s seminarjem na Korčuli in Dagjami na Buzari. Ene kritike obrezovanja nisem zasledil nikjer, to ni njihova tema.

  Ter kam se bodo dale prihajajoči konec tedna.

 • lauraas

  Spet tale bolan islam!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!