fbpx

[Foto] Grozljiva nesreča: Plaz v Franciji pokopal skupino šolarjev

Foto: Twitter

Snežni plaz je danes v Savojskih Alpah zasul skupino šolarjev, pri tem tem so umrle tri osebe – dva otroka in turist iz Ukrajine. Pet otrok še iščejo, poroča BBC.

Trije otroci so v kritičnem stanju, preostale še iščejo. Reševalci na kraju nesreče otroke, zakopane pod snegom, iščejo s pomočjo izurjenih psov. Na prizorišču so številni reševalci in helikopter, ki čaka na prevoz poškodovanih do najbližje bolnišnice, poroča BBC. Pomagajo jim tudi pripadniki vojske in drugi delavci gorske reševalne službe.

Nesreča v Savojskih Alpah (Les Deux Alpes). Vir fotografij: Twitter

V skupini iz Lyona je bilo devet otrok in njihov učitelj. Bili so na smučanju v središču Les Deux Alpes na jugovzhodu Francije. Do nesreče je prišlo na smučarski progi, ki še ni bila odprta. Pri tem pa so sprožili plaz, so povedali predstavniki lokalnih oblasti. V francoskih Alpah veljajo nevarne razmere, saj so v kratkem času zapadle večje količine snega, zato je povečana nevarnost snežnih plazov.

Snežni plazovi v francoskih Alpah so v letošnjem letu že terjali življenja štirih ljudi – dveh Litvancev, Španca in Čeha.

A. D., STA