fbpx

Grozljiva realnost: Pakistanski družini z elektriko ubili svoja otroka, ker sta se želela skrivoma poročiti

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Pakistanski najstniški par je načrtoval pobeg in skrivno poroko, zato sta se njuni družini odločili za “umor iz časti” in ju ubili. Pred tem naj bi ju mučili na električnem stolu. Aretirali so oba očeta, na rezultate analize trupel pa še čakajo.

Trupli najstniškega pakistanskega para, ki sta bila “ubita iz časti”, kažeta, da ju je ubil električni tok. Policisti ugotavljajo, da sta bila ubita na električnem stolu. Na to so kazali vidni znaki na rokah, prsih in nogah obeh trupel.

Mesec dni po tem, ko sta Bakht Jan (15 let) in njen fant Rehman (17 let) umrla, so izkopali njuni trupli. V največjem pakistanskem mestu Karači so se na pokopališču zbrali zdravniki, policisti in sodnik. Na rezultate analize posmrtnih ostankov še čakajo.

Par si je želel skrivne poroke, za “umor iz časti” pa so aretirali oba očeta
Policist je povedal, da je par načrtoval pobeg in skrivno poroko, poroča BBC. Ko sta to ugotovili njuni družini, so ju ubili. Štiri, vključno z očetoma mrtvega para, so že aretirali. Policija še vedno skuša ugotoviti lokacijo starešine, ki naj bi ukazala smrt. Dejstvo je, da je šlo za “umor iz časti”. Vodja okrožne policije Rao Anwaar je za medije dejal, da je policiji o umoru nekdo namignil. “Na obeh telesih so bili vidni znaki mučenja,” je potrdil dodatni policijski kirurg civilne bolnišnice Karar Ahmed Abbasi, poroča časnik Dawn.

Foto: epa

Organizacije, ki se borijo za človekove pravice, opozarjajo, da “umori iz časti” v Pakistanu silovito naraščajo. Večina žrtev je žensk, ki jim družina ne dovoli skleniti poroke z izbranim moškim. V skladu s poročilom pakistanskega odbora za človekove pravice iz aprila 2016 je v letu 2015 umrlo skoraj 1100 žensk. Ubili so jih sorodniki, ki so menili, da so jih osramotile.

Ubili so ju ločeno, sorodniki pa naj bi se zdaj skrivali pred oblastmi
Policist Aman Marwat je za BBC dejal, da so aretirani sorodniki “dejali, da sta bili obe žrtvi pod vplivom drog zvezani na otroško posteljico, nato pa sta prejeli še številne električne šoke“. Pravi, da je Bakht Jan 14. avgusta pobegnila od doma, družina pa jo je čez nekaj ur našla v bližini doma, kjer je čakala na Rehmana, ki pa ni prišel. “Dekle so ubili 15. avgusta, fanta pa dan kasneje,” je še povedal Marwat. Večina njunih sorodnikov naj bi se skrivala, noben družinski član pa ni dosegljiv.

A. L.