Grozljiva turbulenca: Dekle poletelo v zrak, v bolnišnico prepeljali več deset potnikov

Foto: iStock

Turbulenca na letalu, ki je letelo iz Kitajske v Kanado, je bila naravnost zastrašujoča: odeje, s katerimi so bili pokriti potniki, so odletele stran, pločevinke pijač pa so poletele proti stropu in tam tudi ostale.

Potniki na letu AC088 iz Kitajskega Shangaja v kanadski Calgary so bili priča hudemu pretresu, zaradi katerega so jih morali kar 21 hospitalizirati. Nihče pa ni v življenjski nevarnosti, kar je velika sreča, poroča CNN.

Lahko bi bilo veliko hujše
Eden od potnikov Gord Murray je dejal, da bi bilo glede na situacijo lahko veliko hujše. “Bilo je strašno, vendar je bila posadka zelo profesionalna, saj so ostali mirni kljub stresni situaciji.

Murray, ki veliko leti zaradi službenih dolžnosti, je še dejal, da je bila to najhujša turbulenca, ki jo je kdajkoli doživel. “Pločevinke so kar leteli naokoli,” je dejal in pohvalil posadko pri njeni komunikaciji s potniki.

Dekle poletelo v zrak
Potniki in letalska družba še niso natančno pojasnili, zakaj točno se je zgodila ta neljuba turbulenca. Na letalu so bili tudi zdravniki, ki so takoj pomagali poškodovanim. “Ena deklica, ki je med letom spala in ni bila pripeta z varnostnim pasom, je poletela v zrak,” je dejala ena od potnic.

Iz letalske družbe Air Canada pa so sporočili, da je osem potnikov poškodovanih, vendar niso v življenjski nevarnosti, trinajst pa so jih vzeli na opazovanje. Nekaj od njih je bolnišnico zapustilo že isti dan. Na letalu je bilo sicer 332 potnikov in 19 članov posadke.

M. P.