fbpx

Grozljivka v pariškem supermarketu: Moški, ovit v muslimansko ohlapno oblačilo, z nožem napadel moškega s pivom v roki

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Grozljivo, niti v trgovini niste več varni. Moški z nožem, zavit v tradicionalno ohlapno muslimansko oblačilo, je napadel stranko v pariškem supermarketu, medtem ko je ta tam kupljeni paket piva. 

Časnik Le Point poroča, da se je to zgodilo v torek, v supermarketu Monoprix, ki se nahaja v 13. pariškem okrožju, in poleg tega priložil tudi video posnetek napada.

Posnetek prikazuje moškega s paketom piva, ki zapušča supermarket, medtem ko se je srečal z moškim z nožem. Orožje naj bi imel napadalec skrito pod djellabo, dolgo muslimansko haljo, ki jo ponavadi nosijo v severnoafriški regiji Magreb.

Napadenemu je pri obrambi pomagal prijatelj
Napadeni moški se je ubranil s pomočjo podlakti, pri obrambi pa mu je pomagal tudi njegov prijatelj, ki je napadalca zgrabil za vrat in ga s tem prisilil k umiku. Russia Today poroča, da žrtev ni utrpela življenjsko nevarnih poškodb.

Vir blizu preiskave je razkril, da je bil domnevni napadalec rojen v Parizu leta 1996. Po navedbah Le Pointa so ga v sredo zjutraj aretirali na severu francoske prestolnice.

Le Point sicer poroča, da začetna preiskava ni razkrila, da naj bi bil razlog za napad radikalizacija, pri tem pa dodaja, da se Urad za boj proti terorizmu še ni lotil preiskovanja primera. Policijo zdaj čaka določitev motiva za napad, ugotoviti pa mora tudi, ali sta se napadalec in žrtev med seboj poznala ali ne.

N. Ž.