fbpx

Grozljivka v Veliki Britaniji: Ženska na skrivaj rodila otroka in ga mučila do smrti – umrl je le 2 uri po rojstvu …

Hannah Cobley (Foto: BBC)

V Veliki Britaniji se je končalo sojenje v enem najbolj okrutnih primerov v zadnjih letih. V Leicestru je namreč prišlo do obsodbe 29-letne ženske, ki je na skrivaj rodila otroka ter ga nato pretepala in ga, ko je bil še živ, ovila v plastične vrečke. Kot da že to ne bi bilo dovolj, je preizkušala še, koliko časa otrok zdrži brez hranjenja. Dojenček je zaradi hudih poškodb umrl le dve uri po rojstvu. 

V Veliki Britaniji se je končalo sojenje v enem najbolj okrutnih primerov v zadnjih letih. Po poročanju spletnega portala Mail Online so namreč v Leicestru po štiritedenskem sojenju obsodili 29-letno Hannah Cobley, ki je aprila 2017 izvršila detomor na podeželju v bližini Leicestra. Cobleyjeva je sprva trdila, da se je njen otrok rodil mrtev, a poznejše preiskave so pokazale, da je bil pred smrtjo že dve uri na svetu.

Cobleyjeva je na skrivaj rodila 26. aprila 2017 okoli 3. ure zjutraj na stranišču na kmetiji svojih staršev v vasici Stoney Stanton v angleški pokrajini Leicestershire. Svojo nosečnost je pred tem uspešno skrivala pred ljudmi, med drugim tudi pred svojimi domačimi. Njenega otroka je policija mrtvega našla v grmu pri hiši njenih staršev, kjer je takrat živela. Truplo dojenčka je bilo ovito v tri plastične vrečke, raziskave pa so pokazale, da je pred smrtjo utrpel trojni zlom lobanje, hude poškodbe možganov ter številne modrice.

Policija na kraju zločina (Foto: Mail Online)

Tožilstvo zavrglo trditve matere, da se je otrok rodil mrtev
Podrobnosti dogodka so pošastne. Raziskave telefona so namreč pokazale, da je Cobleyjeva med svojim okrutnim zločinom med drugim preizkušala, koliko časa otrok zdrži brez hranjenja in kaj se zgodi, če dojenček pade po tleh. Kljub številnim hudim poškodbam, ki jih je mati povzročila svojemu lastnemu novorojenemu otroku, je slednji v hudih mukah živel še dve uri. Tožilstvo je obenem jasno zavrglo trditve matere, ki je dejala, da se je otrok rodil mrtev. Omenjeno je namreč gladko zavrnil Grenville Fox, zdravnik v eni izmed bolnišnic v Londonu, ki je potrdil, da je bil v pljučih mrtvega dojenčka prisoten zrak.

Hannah Cobley (Foto: Mail Online)

Okruten detomor tudi v Sloveniji
Do podobnega primera je jeseni leta 2017 prišlo tudi v Sloveniji, natančneje v Stolniku v občini Kamnik, kjer je 43–letna B. O. zadušila svojega dojenčka. Pri tem nihče sploh ni vedel, da je noseča. Tudi ona je rodila živo deklico, jo zadušila, trupelce pa položila v plastično vrečko ter mrtvo novorojenčico zaprla v omaro. Po razkritju grozljivega zločina je bila odpeljana na pregled v Univerzitetni klinični center Ljubljana, od tam pa v Polje na zaprti oddelek Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana. Več o omenjenem zločinu si lahko preberete TUKAJ.

M. D.