fbpx

Grozljivka v Veliki Kladuši: s sekiro zaklal in pojedel lastno mater

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

33-letnik je hladnokrvno priznal, da je pod vplivom črne magije po navodilih neznanih bitij zaklal in pojedel lastno mater, preostanek trupla pa razkosal in zakopal na več mestih okrog svoje hiše.

Kot v grozljivki je 33-letni Sabahudin Velić zaklal lastno mater, 60-letno Nasiho Velić, po dejanju pa še deset dni razkosaval njeno truplo, pri čemer je večino delov telesa pojedel, preostanek pa zažgal in zakopal na različnih mestih okrog svoje hiše. Po poročanju Slobodne Dalmacije je potem popolnoma hladnokrvno vkorakal na policijsko postajo v Sarajevu, kjer je povedal, da je zaklal svojo mater ter prepolovil njeno truplo. Šokiranim preiskovalcem je potek svojega dejanja podrobno opisal, po zaslišanju je preiskovalce odpeljal do svoje hiše, kjer pa se ni mogel spomniti, na katera mesta je zakopal dele telesa svoje matere, zato je njegovo dvorišče moralo razkopati več bagrov.

Za svoje dejanje okrivil črno magijo in neznana bitja
Na vprašanje, zakaj je storil takšno dejanje, je Velić preiskovalcem odgovoril, da je bil pod vplivom črne magije in da so mu umor ukazala neznana bitja. Državni tožilec Unsko-sanske županije je za storilca odredil psihiatrični pregled ter druge ukrepe, da bi razjasnili podrobnosti tega nezaslišanega zločina, še poroča Slobodna Dalmacija.

J. Ž.