fbpx

Grozljivo: 21-letni migrant v bavarskem mestu Regensburg z golimi rokami ubil žensko

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Po aretaciji osumljenca v primeru umora prostitutk v Regensburgu je bavarski minister za notranje zadeve pozval k boljšemu sodelovanju med afriškimi državami pri vračanju zavrnjenih prosilcev za azil nazaj v domovino. Razkrilo se je namreč, da zavrnjeni prosilec za azil prihaja iz Malija. 

Umor prostitutke v Regensburgu je očitno razjasnjen, saj so 21-letnega moškega iz Malija aretirali v ponedeljek v mestu Weiden. Preiskovalci so predvčerajšnjim predstavili več podrobnosti o rezultatih preiskovanja. Po navedbah policije so osumljenca aretirali po tem, ko so pri njem našli prenosni telefon, ki je bil v žrtvini v lasti. 

Ženska je umrla nasilne smrti
Tiskovni predstavnik policije je povedal, da so žrtev prejšnjo sredo našli mrtvo v njenem stanovanju v vzhodnem Regensburgu, patolog pa je ugotovil, da je umrla nasilne smrti. Zoper osumljenca je bil izdan zaporni nalog, ko so ugotovili, da je nesrečnico zadavil. Moški je namreč želel, da ženska pade v nezavest, da bi jo lahko okradel. Sprva je ženska močno kričala, nato jo je zadavil. Po smrti je pokojnici med drugim odtujil prenosni telefon, preden je zapustil stanovanje.

Foto: iStock

Medtem ko policija sumi, da sta se žrtev in napadalec med seboj poznala, pa je v javnost prišel podatek, da je moški ostal v Nemčiji kljub zavrnitvi azila, saj pri sebi ni imel potnega lista in je bila njegova vrnitev zato otežena. Marca letos je v Nemčijo namreč pripotoval kot prosilec za azil. Bavarski notranji minister zato opozarja, da je sodelovanje s številnimi afriškimi državami glede preskrbe s potnimi listi slabo in da je to treba izboljšati, da bo vrnitev zavrnjenih prosilcev za azil potekala bolj pospešeno kot do zdaj.

N. Ž.