fbpx

Grozljivo: Deček se je kar 4 minute in 36 sekund utapljal v nabito polnem bazenu kopalcev

Foto: YouTube

Na plano je prišel grozljiv in hkrati strašljiv posnetek, ki prikazuje utapljajočega petletnega fantka v povsem polnem bazenu v Helsinkih, medtem ko drugi plavalci kljub njegovi stiski brezskrbno nadaljujejo s kopanjem in se niti ne ozrejo, da bi nesrečniku pomagali.

Deček je bil v vodi več minut preden je izgubil zavest, Daily Mail pa navaja, da je do tega prišlo po tem, ko se je deček brez nadzora zadrževal ob bazenskih površinah, medtem ko je bila njegova mati v savni. Pri tem pa je treba dodati, da tovrstna trditev še ni bil potrjena. Ne srečo se je kljub več minutni sagi vse končalo srečno, saj je ena izmed plavajočih žensk opazila plavajoče telo na vodi, zaradi česar so dečka oživljali in ni utrpel nobene trajne poškodbe.

Tudi tok bazena dečku otežil bitko
Na začetku posnetka, katerega izvor še ni znan, fantič poskuša z roko seči nad vodo v plitvem bazenu, a mu to žal ne uspeva, ker ni dovolj visok. Moški z otrokom, ki se je na začetku njegovega utapljanja nahajal blizu njega, očitno ni opazil, da je deček v stiski z zrakom. Deček se je v borbi vedno bolj začel pomikati proti robu bazena, z namenom, da bi se uprl nanj in se rešil. Kljub temu, da je ena izmed plavalk priplavala mimo njega in je gledala naravnost v njega, pa očitno ni opazila, da deček nujno potrebuje pomoč.

Dečku se, kljub temu, da se je približal robu bazena, ni uspelo rešiti, saj ga je vodni tok spet potisnil proti sredini bazena. Tako se je pričel pomikati proti drugi skupini plavalcev, ki prav tako niso opazili njegove stiske. Na srečo pa je nato ena izmed plavalk opazila, da telo nezavestnega dečka plava na površini vode in mu s tem rešila življenje. Sklepati je mogoče, da tovrstne izkušnje, ki vključuje 4 minute in 36 sekund dolgo bitko za življenje, deček in njegovi sorodniki zlepa ne bodo pozabili.

N. Ž.