fbpx

Grozljivo: Našli 10 mrtvih otrok, starih med 2 in 10 let, ki so jim v namene čarovništva odstranili zobe, jezik, ušesa in genitalije

Tanzanijski albini, ki jih ljudje morijo "za srečo" (vir: twitter)

V južnem delu Tanzanije so našli trupla desetih otrok, ki so jim izruvali zobe, iztrgali jezike in odrezali spolovila z namenom, da bi to uporabili v raznih čarovniških ritualih.

V Tanzaniji so ugrabili in umorili deset otrok. Pri tem so jim za izvajanje čarovniških obredov izruvali zobe, iztrgali jezik ter odrezali genitalije. Pomorjeni otroci so bili po poročanju Daily Maila stari med dve in deset let.

Otroke so ugrabili v regiji Njombe, ki se nahaja na jugozahodu Tanzanije, v začetku januarja. “Do zdaj smo našli deset trupel, večini pa so odstranili genitalije,” je za CNN povedal namestnik tanzanijskega ministra za zdravje Faustine Ndugulile. Otrokom so poleg tega odstranili tudi ušesa, jezike, zobe in spolovila.

Otroke pomorili za izvajanje čarovniških ritualov
“Ti umori so povezani s čarovništvom,” je še povedal Ndugulile in pojasnil, da vzorec ustreza zahtevam “herbalistov”, ki od svojih strank zahtevajo, da jim priskrbijo človeške dele. Policija je v povezavi z umori že aretirala eno osebo, ki naj bi bila bližnji sorodnik treh umorjenih otrok. Oglasili so se tudi Združeni narodi, ki so obsodili umore in v izjavi izrazili svoje sožalje.

V Tanzaniji so pogosta tarča ugrabitev in umorov albini. Iz njihovih delov teles vrači izdelujejo amulete in magične napoje za ljudi, ki verjamejo, da jim bodo trofeje iz albinov prinesle bogastvo in srečo. Ndugulile je ob tem potrdil, da ta primer ni bil povezan s pomori albinov v državi.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.