fbpx

Grozljivo: Odvisnica od heroina s kuhinjskim valjarjem do smrti potolkla 82-letno babico

Foto: iStock

Sandra Weir je do smrti pretepla svojo 82-letno sosedo s kuhinjskim valjarjem, nato pa na telefonu igrala igrico Candy Crush. Obsojena je na 21 let zapora.
Surov napad, ki ga je izvedla 41-letna Sandra Weir na 82-letno babico Mary Logie v škotskem Levenu, se je zgodil lanskega januarja. Starejša gospa, ki je bila v svojem okolišu znana tudi kot Rae, je utrpela 31 poškodb na glavi in vratu, med drugim pa tudi več zlomov lobanje, pa tudi rane, ki so nastale v obrambi pred napadalko. Ta se je po ugotovitvah preiskovalcev nad gospo spravila kar s kuhinjskim valjarjem.
Grozljiv umor
Tožilci menijo, da je Weirova, ki je heroinska odvisnica, okradla Logievo, ker je potrebovala denar za droge, nato pa ji zadala še smrtne udarce. Svojo žrtev je zapustila močno poškodovano, vendar še vedno živo, nato pa se vrnila in jo pokončala. Reševalci, ki so po tem grozovitem umoru prispeli na kraj dogodka, so na sodišču zatrdili, da so našli Weirovo, kako na svojem pametnem telefonu igra igrico Candy Crush, poroča Daily Mail.
Weirovo je sodišče v Edinburghu spoznalo za krivo prejšnji mesec. Sodnik Michael O’Grady je napad opisal kot “osupljivo zloben, skrbno načrtovan in povsem brezsrčen,” in razsodil, da bo morala Weirova preživeti najmanj 21 let za rešetkami, preden bo zopet na svobodi. Sicer pa Sandra Weir zanika umor in trdi, da je bila takrat na drugem mestu.
Preiskovalci so ugotovili, da je bila Mary Logie pretepena do smrti v svoji dnevi sobi, v svojem stanovanju, na svojem stalnem naslovu 5. januarja lani. Prav tisti dan je starejša gospa nameravala v bolnišnici obiskati prijatelja, vendar to ni bilo več mogoče. Le malo pred smrtjo pa je preživela božič z enim od svojih sinov v Angliji. Ugotovili so tudi, da se je  Weirova zbližala  z gospo Logie, odkar je postala njena negovalka, vendar pa je imela težave z drogami že vse od 20-ih let, zaradi česar si je nabrala veliko dolgov. Preiskovalci so še dodali, da se je Weirova spoprijateljila z upokojenko mesece pred umorom, vendar pa je bil razlog tega prijateljstva le črpanje denarja z njenega bančnega računa za financiranje zasvojenosti z drogami.
Motiv za umor sicer ni povsem znan, vendar policija sumi, da je šlo izključno za pohlep negovalke. Preiskovalci sicer menijo, da je morilka gospo Logie najprej napadla zjutraj, nato pa se je vrnila v večernih urah in ji zadala usodne udarce.
Na obsodbo pa se je odzval tudi sin umorjene, Ronald, ki je dejal: “Pravici je bilo zadoščeno, ampak mi bi si želeli še več.”
M. S.