Grozljivo: Raziskava pokazala, da Severna Koreja pod vodstvom Kim Jong Una izvaja javne usmrtitve na najmanj 323 lokacijah

Foto: The Daily Caller

Smrtna kazen je eno glavnih orožij, s katerim želi severnokorejski režim pod vodstvom diktatorja Kim Jong Una prestrašiti svoje prebivalstvo in tudi širšo javnost. Nedavna raziskava Začasne delovne skupine za pravosodje (TJWG) je pokazala, da je na območju Severne Koreje najmanj 323 različnih lokacij, na katerih tamkajšnji režim izvaja javne usmrtitve.

Severnokorejski režim pod vodstvom diktatorja Kim Jong Una ne izbira sredstev pri doseganju svojih notranjepolitičnih ciljev. To, da gre v Severni Koreji za novodobni totalitarni režim jasno potrjujejo podatki o številnih javnih usmrtitvah, ki jih tamkajšnje oblasti izvedejo na podlagi smrtne kazni. Z omenjenim delovanjem želijo komunisti v omenjeni državi utrditi svojo oblast, saj huda represija sproža vedno večji strah med tamkajšnjim prebivalstvom in tudi širšo javnostjo, vse to pa onemogoča krepitev morebitne opozicije.

Poročilo Začasne delovne skupine za pravosodje (TJWG)
Množične javne usmrtitve, ki jih na podlagi smrtne kazni izvaja Kim Jong Unov režim, potrjuje tudi poročilo Začasne delovne skupine za pravosodje (TJWG) iz Seula. Ta je po poročanju spletnega portala The Jerusalem Post v torek sporočila, da Severna Koreja izvaja likvidacije na najmanj 323 različnih lokacijah. Do omenjenih ugotovitev je skupina prišla na podlagi štiriletnih raziskav in pogovorov z več kot 600 Severnimi Korejci, ki živijo zunaj svoje države. “Javne usmrtitve se izvajajo z namenom, da se ljudi opozori na politična stališča, ki jih ima država. Drugi, še izrazitejši razlog za usmrtitve pa je ta, da se čim bolj vzbudi strah med navadnimi ljudmi,” je o glavnih vzrokih za severnokorejske likvidacije povedala Sarah A. Son, raziskovalna direktorica TJWG.

Sarah A. Son (Foto: Facebook)

Širok spekter žrtev
Skupina je ugotovila, da so razlogi za javne usmrtitve v Severni Koreji zelo različni. Na smrt so tako nekatere osebe obsojene izključno zaradi kraje kovin ali živine, nekatere pa zaradi tako imenovanih “protidržavnih” dejavnosti oziroma nezakonitih prehodov na Kitajsko. Posledično je spekter žrtev zelo širok. Med likvidiranimi je bil leta 2013 celo stric Kim Jong Una, Jang Song Thaek.

Jang Song Thaek in Kim Jong Un (Foto: The Independent)

Statistika zaskrbljujoča
Raziskava je vključevala 610 severnokorejskih prebežnikov, ki živijo v Južni Koreji. V njenem okviru je raziskovalna skupina prišla do 19 poročil o več kot 10 usmrtitvah hkrati. Pri tem so raziskovalci samo z obale ene izmed rek prejeli kar 35 poročil o javnih usmrtitvah. 6 od njih se jih je izvedlo z obešanjem, 29 pa s streljanjem. Rezultati raziskave kažejo tudi, da so se na javnih usmrtitvah vedno prisiljene zbrati velike množice ljudi. Pogosto gre za več sto ali celo tisoč oseb. Pri tem je bila najmlajša oseba, ki je bila doslej priča javni usmrtitvi, stara 7 let.

M. D.

 • Van Der Waals

  MILAN KUČAN, MIHA KORDIŠ IN OSTALA KOMPANIJA POD PREDVEZO HUMAIZMA (RDEČE ZVEZDE, FILO FAKSA, FDV,) IZVAJA IZVEN SODNO POBIJANJE! DRUŽBOSLOVCI HUMANISTI RES NE VEJO KAJ POČETI Z ZNANJEM KI GA PRIDOBIJO NA TEH FAKULTETAH.

 • xtc

  Kot nekoč v “demokratični” Titekovi SFRJ.

 • tohuvabohu

  Kim je prav toliko diktator kot naš Ograjenšek. V obeh primerih gre za lutki režimov, ki vladata iz ozadja. Razika je le v tem, da imamo pri nas vsaj na papirju demokracijo in da zaradi evropskega okolja najbolj okrutne despotske metode niso več v rabi.

 • djfisco

  Striček Nam je delou za CIO, ubistvu cela Severna Koreja je bla še kšne tri leta nazaj kr lepo pod njihovmu nadzorom… Pobrskejte mal kdo je vlagou dnar v tist ‘nedokončan’ mega-hotel, pa vm bo vse jasn…

  • stajerc5

   Uuuu mater, ti si pa dobu zlo mocnga crnega afganerja,da te je tolk rukno.

  • ZatonMesecnikov

   Poslušaj Ficko, daj nam kaj več povej. vidimo, da si insajder….

 • abc

  Kimovega polbrata, Kim Jong Nama a , ki je končal na letališču v Kuala Lumpurju, ste pa pozabili omeniti.
  https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=06&dd=11&nav_category=78&nav_id=1553419

  • ZatonMesecnikov

   Levičarske rabote pač….

   • abc
    • ZatonMesecnikov

     Tudi tvoj Stalin se je na začtku dobro razumel z delavskim socialistom Adolfom…

     • abc

      Belčki so se razumeli z Adolfom celo vojno.

     • ZatonMesecnikov

      Pač niso želeli postati Komunisti. manjše zlo…

     • abc

      Ni bil pogoj, da si bil komunist, samo upreti se je bilo treba Hitlerju in mussoliniju, ampak belčki so se prodali za čokolado in žemljico. Sedaj bi pa radi na novo zgodovino pisali. A ti še ni jasno, da nikoli, nikjer na svetu zgodovine ni pisal poraženec. Na nesrečo belčkov sta Hitler in Mussolini poraženca in z potvarjanjem zgodovine ne bo nič.

    • ZatonMesecnikov

     Še bolj se je tvoj Broz razumel z njegovim starim fotrom…

     • abc
     • ZatonMesecnikov

      Ne tole, je zlizano. Si sploh kdaj imel kakšno knjigo v rokah ali samo youtube filmčke?

      Broz je Kima vozil po Sloveniji, ob odhodu mu je pa po izpovedi prič, Kim pokradel srebrnino iz sobe na Brdu. Stara komunistočna navada pač in Broz je samo odmahnil z roko, ter dejal. Neka, samo da ode….

     • abc

      Tolk Zlata, Srebrnine, slik in ostalih umetnin, vrednih na miljone, kot so pokradli nacisti za Hitlerja, Gorimga in še par visokih nacistov, je Kim mačji kašelj.

 • ZatonMesecnikov

  Do tja seveda levičarska agenda ne seže. Sicer gre pa za fejk njuz. To je dejstvo, kot pravijo levičarji, da podkrepijo svojo poved. V resnici gre za raj na zemlji.

 • Steiermarkt

  Posljimo severni Koreji begunce…

 • KAPIBARA

  Saj Trojke ( komunjare) so tudi po Lj in okolici izvajale javna usmrtitve.. pa SA jih tudi.. pa Kitajska..

  • Hribouc

   In imajo spomenike in kurčevo komunistično čast boljševiške Smrti!

 • Hribouc

  Bravo, Milan Kučan, še pošiljaj Božično-novoletne čestitke v imenu svoje kurčeve komunistične morilske partije in ne v imenu Slovenije, niti slučajno!

  Bravo, Laibach – špilferderberji – ne komentiram svinjarije soglašanja z največjimi zločinci planeta Zemlje!

  OBSODBO piše narod slovenski sam! SRAMOTA

 • Sonce

  Čudno, nobene fotografije nobenega HD posnetka, mar ameriški super droni letajo in snemajo samo nad vojaškimi bazami – potem pa izklopijo snemanje in fotografiranje?