Grozljivo: savdski taksist iz vozila potegnil 6-letnega dečka in mu prerezal vrat!

Zakaria Al Jaber (Foto: Facebook)

Iz Savdske Arabije prihaja naravnost grozljiva novica o tem, da je taksist na eni izmed medinskih ulic iz vozila potegnil 6-letnega dečka, razbil steklenico in mu s črepinjo prerezal vrat. Shia Rights Watch trdi, da je bila trenutek pred tem dečkova mati vprašana, če pripada šiitski veji islama.

Po spletu so zaokrožile fotografije 6-letnega dečka Zakarie Al-Jaberja, ki ga je v četrtek na eni izmed ulic Medine voznik taksija potegnil iz vozila, razbil steklenico in mu prerezal vrat s črepinjo. Nato ga je taksist pričel zabadati, napada pa kljub trudu nista uspela preprečiti niti mati niti policist, ki je bil v bližini. Deček je bil s svojo materjo v taksiju, bila sta na poti proti svetišču preroka Mohameda. Tik pred napadom naj bi neznanec dečkovo mater vprašal, če pripada šiitski veji islama, na kar je odgovorila pritrdilno, še poroča Daily Mail.

Zakaria Al Jaber (Foto: Facebook)

Napad na noge spravil organizacijo za pravice šiitov, policija trdi, da je imel napadalec psihične težave
Savdske oblasti zdaj trdijo, da je imel taksist težave z duševnim zdravjem, organizacija Shia Rights Watch, ki ima sedež v Washingtonu, pa pravi, da šiitska skupnost v Savdski Arabiji poroča, da je ta incident rezultat nenehnega kršenja pravic in odsotnosti zaščite šiitskega prebivalstva s strani savdskih oblasti. Mednarodno skupnost in oblasti tako pozivajo, da se na brutalen umor čimprej odzovejo.

J. Ž.