fbpx

Grozljivo: Upokojenko porinil pod tovorni vlak

Foto: posnetek zaslona

Švedsko je v ponedeljek pretresel grozljiv zločin, v katerem je 33-letni moški pod vlak porinil starejšo žensko v njenih sedemdesetih letih. Osumljenec je bil aretiran, med njim in žrtvijo pa niso znane nikakršne povezave. Policija drugih podatkov o osumljencu, kot o starosti, javnosti še ni sporočila, so pa Evropo že pretresli podobni zločini, v katerih so bili povzročitelji migranti.

Švedsko je v ponedeljek pretresel grozljiv zločin, v katerem je 33-letni moški namerno porinil upokojenko v 70. letih pod vlak. Kot poroča Voice of Europe, je ženska v napadu utrpela hude poškodbe, moškega pa so aretirali zaradi suma poskusa umora. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik policije Magnus Lefèvre, so priče na kraju dogodka pokazale na storilca, prav tako pa bodo njegovo krivdo po vsej verjetnosti pokazali videoposnetki nadzornih kamer.

Oblasti skrivajo podatke o storilcu
Razen starosti policija medijem ni sporočila nobenih drugih podatkov o storilcu, tako da ni znan njegov etnični izvor.

Foto: posnetek zaslona

Med storilcem in žrtvijo niso znane povezave
Tožilec iz Lunda Henrik Steen je za švedske medije pojasnil, da je več kot 20 prič oblastem že pomagalo z informacijami: “Na kraju dogodka je bilo veliko ljudi. Številna zaslišanja so se že zgodila in dodatna zaslišanja bomo imeli za tiste, ki so bili izprašani le na kratko, da bodo lahko podali podrobne informacije. Čakamo še na posnetke nadzornih kamer in zaslišali bomo tudi osumljenca.” Kot je še pojasnil Steen, za zdaj niso znane nikakršne povezave med žrtvijo in napadalcem: “Zaenkrat še ne vemo ničesar o napadalcu, po nekaj zaslišanjih bomo imeli celovitejšo sliko.”

Foto: posnetek zaslona

Migranti že morili tako, da so žrtve potisnili pred vlak
V zadnjih letih so Evropo sicer že pretresli podobni dogodki. Poleti je v Nemčiji umrl 8-letnik, ki je bil s perona na železniški postaji v Frankfurtu potisnjen na tire skupaj z materjo s strani afriškega migranta.

Saj ni res, pa je: Moški, ki je 8-letnega dečka potisnil pod vlak, ubiti pa je poskušal tudi njegovo mamo, pred tem sodeloval v švicarski kampanji za spodbujanje integracije!?

Januarja lani sta v bavarskem Nurembergu dva migranta na tamkajšnji železniški postaji pred vlak porinila tri najstnike, od katerih sta dva umrla.

Rok Krajnc